„Didelė skonių įvairovė patenkins kiekvieno keptos mėsos mėgėjo poreikius. Ir tradiciški, ir gurmaniški, visai šeimai skirti marinuotos vištienos gaminiai ne tik privers iš džiaugsmo šokti skonio receptorius, bet ir leis sutaupyti laiko. Mūsų vištienos patiekalų gaminimo paprastumas yra neprilygstamas, ypač kai šeimininkui belieka juos pakaitinti ant žarijų, orkaitėje ar keptuvėje“, – sako Raimondas Čironis, Vilniaus paukštyno naujų produktų kūrimo technologas.

Vištienos patiekalai griliui

Paprasčiau nebūna

Anot R. Čironio, svarbiausi puikaus skonio vištienos patiekalų elementai yra du: kokybiška mėsa ir jos skonį atskleidžiantis marinatas.

„Vištiena ne veltui yra viena iš populiariausių mėsų pasaulyje. Ji – itin universali. Jei ji tikrai kokybiška, marinuoti ją reikia ne tam, kad suminkštėtų, o tik tam, jog įgautų norimo skonio“, – pasakoja Vilniaus paukštyno ekspertas.

Nesudėtinga šviežią vištieną paruošti ir patiems, pagal savo skonį.

„Vištieną užtenka pamarinuoti su prieskoniais bei aliejumi ir jau po pusvalandžio galima kepti. Ir pats kepimas trunka labai trumpai. Kur kas trumpiau nei naudojant bet kokią kitą mėsą“, – užtikrina R. Čironis.

Dar paprasčiau už šviežios vištienos patiekalų ruošimą yra tik iš anksto kepti paruošti gaminiai. „Fiesta“, „Heat & Eat“ bei „Premium“ kepimui paruoštų Vilniaus paukštyno produktų linijos šiemet buvo papildytos naujais gaminiais. Kepsninėje ar grilyje keptos vištienos mėgėjai gali rinktis įvairiausių skonių šašlykus, iešmelius, dešreles ar užkandžius.

„Skirtingų skonių marinatai suteikia galimybę vis iš naujo atrasti ir pačią vištieną, kaskart džiaugtis naujomis kulinarinėmis patirtimis“, – priduria pašnekovas.

Gaiviausios sezono naujienos

Daugelio pamėgta Vilniaus paukštyno „Fiesta“ produktų linija šiemet papildyta išskirtiniu, proginiu produktu – gaivaus greipfrutų skonio „Radler“ vištienos šašlykais.

„Nors „Radler“ šašlykai yra tinkami visiems, jie subalansuoti jauniems žmonėms, kuriems pažįstamas populiarus to paties pavadinimo gėrimas. Degustacijose dalyvavę jauni žmonės buvo labai maloniai nustebinti šio skonio ir jį įvertino itin teigiamai. Labai gerai skonį vertino ir vyresnieji, tik jie jį mažiau asocijavo su gaiviu vasarišku gėrimu“, – naujovę pristato R. Čironis.

Vištienos patiekalai griliui

Antroji sezono naujiena – šašlykai su jogurtiniu marinatu – yra puikus modernizuotų virtuvės tradicijų pavyzdys, skirtas visai šeimai, nepriklausomai nuo amžiaus.

„Neabejoju, kad lengvas ir švelnus vištienos šašlyko su jogurtiniu marinatu skonis sužavės visas šeimas, nuo seno iki jauno“, – apetitą masina R. Čironis.

„Nemirtingi“ bestseleriai

Populiarumo nepraranda ir kiti, ankstesniais metais pirkėjams pasiūlyti Vilniaus paukštyno „Fiesta“ linijos gaminiai. Maisto technologo teigimu, neabejotinas bestseleris, kiekvienais metais sudominantis daugiausiai iškylautojų, yra vištienos šašlykas su pipiriniu marinatu. Nedaug nuo jo atsilieka ir vištienos filė šašlykas su švelniu marinatu.

„Negaliu neišskirti ir Vilniaus paukštyno „Premium“ linijos gaminių – vištienos petelių su mėlynių ir su bruknių marinatu, taip pat – šlaunelių mėsos su goji uogų marinatu. Tai yra klasika, turinti savo ištikimą pirkėją. Netgi tenka susidurti su situacijomis, kuomet žmonės, negalėdami rasti jų parduotuvėje, sunerimę skambina, rašo, klausia, kodėl negali jų įsigyti. Tenka raminti – tikrai vis dar juos gaminame, tik išpirko“, – pasakoja R. Čironis.

Netikėti deriniai

Maisto technologas ieškančius išskirtinio skonio ragina išbandyti ir kitus Vilniaus paukštyno „Premium“ linijos produktus. Visi jie gaminami iš vištienos, užaugintos be antibiotikų. Vienas iš labiausiai pamėgtų šios linijos produktų – juoduoju fermentuotu česnaku pagardinti vištienos peteliai.

„Iš Azijos atkeliavęs juodasis česnakas smarkiai išpopuliarėjo ir europietiškoje gastronomijoje. Jis yra gerokai švelnesnis už šviežią česnaką, jame išryškėja umami skonis. Svarbu ir tai, kad jis turi netgi daugiau sveikatai palankių savybių už šviežią česnaką, nes natūralios fermentacijos metu jame pagausėja antioksidacinių medžiagų“, – žiniomis dalijasi R. Čironis.

Grilio gerbėjų dėmesį ekspertas atkreipia ir į du lietuviškų tradicijų įkvėptus Vilniaus paukštyno „Premium“ linijos gaminius – šlaunelių mėsą su rabarbarų marinatu ir vidurines sparnų dalis su agrastų marinatu.

Vištienos patiekalai griliui

Už švarias rankas

Itin populiarūs ir įvairių išpuoselėtų skonių Vilniaus paukštyno „Fiestos“ iešmeliai – tikriausiai vienintelis Lietuvoje tokio tipo gaminys iš vištienos. Anot R. Čironio, labiausiai jie masina iškylautojus, kurie nori išvengti ne tik mėsos marinavimo, bet ir jos movimo ant iešmo.

„Ši marinuota vištiena jau yra visiškai paruošta kepti ir ant žarijų kaitros, ir orkaitėje, ir ant keptuvės. Ji supjaustyta ir sumauta ant medinių iešmelių. Tai ypač patogu: rankos lieka švarios, o kepimas trunka ne daugiau nei 20 minučių. Be to, jie puikiai tinka su bet kokiu padažu, gali būti valgomi ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip užkandis“, – sako Vilniaus paukštyno maisto technologas.

Grilio patiekalų gerbėjai gali rinktis trijų skirtingų skonių Vilniaus paukštyno „Fiesta“ produktų linijos vištienos iešmelius. Sakartvelišku marinatu pagardintuose iešmeliuose dominuoja kaukazietiškų prieskoninių žolelių skonis. Graikiškame marinate stipriausiai juntami šiai Viduržemio jūros šaliai būdingi prieskoniai, o prancūziškame marinate puikiai juntamas sūrio prieskonis.

Vištienos patiekalai griliui

Populiarios ir dešrelės

Populiarumo nestinga ir Vilniaus paukštyno „Heat & Eat“ linijos kepamosioms dešrelėms, kurias galima rinktis iš penkių skonių: klasikines, su džiovintais pomidorais ir bazilikais, mocarela, su džiovintomis žolelėmis arba „Barbeque“.

Svarbu tai, kad šios dešrelės yra pagamintos iš aukščiausios rūšies vištienos, užaugintos be antibiotikų, o jų sudėtyje nėra nitritinės druskos.

„Tokios dešrelės yra palankesnės sveikatai, jas saugu kepti ir ant laužo. Iškylų mėgėjai vertina ir šviežias Vilniaus paukštyno dešreles su čederio sūriu“, – tikina R. Čironis.

Vilniaus paukštyno griliui skirtus produktus rasti galite didžiausių šalies prekybos tinklų parduotuvėse ir kitose prekybos vietose.