Reikės:

2 filo tešlos lakštų

fetos sūrio gabalo

60 g tirpinto sviesto

1 šaukštelio medaus

1 šaukštelio sukapotų riešutų (pistacijos, žemės riešutai)

džiovinto arba šviežio čiobrelio

Gaminimas:

* Patiesti filo tešlos lakštą, ištepti tirpintu sviestu. Dėti ant viršaus antrą lakštą, taip pat aptepti sviestu.

* Per vidurį patupdyti fetos sūrį, užberti čiobrelio.

* Suvynioti, kiekvieną sausą tešlos lakšto pusę aptepti sviestu.

* Kepti vidutinėje kaitroje ant alyvuogių aliejaus, po 3 minutes kiekvieną pusę.

* Iškepusią tiropitą nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

* Aptepti medumi, apiberti riešutais ir trupučiu čiobrelio.

* Skaniausia tiropita, kol karšta.

Egidija rekomenduoja išsisaugoti receptą – itin paprastai paruošiama, o gardu – be galo.