Reikės:
2 filo tešlos lakštų
fetos sūrio gabalo
60 g tirpinto sviesto
1 šaukštelio medaus
1 šaukštelio sukapotų riešutų (pistacijos, žemės riešutai)
džiovinto arba šviežio čiobrelio
Gaminimas:
* Patiesti filo tešlos lakštą, ištepti tirpintu sviestu. Dėti ant viršaus antrą lakštą, taip pat aptepti sviestu.
* Per vidurį patupdyti fetos sūrį, užberti čiobrelio.
* Suvynioti, kiekvieną sausą tešlos lakšto pusę aptepti sviestu.
* Kepti vidutinėje kaitroje ant alyvuogių aliejaus, po 3 minutes kiekvieną pusę.
* Iškepusią tiropitą nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
* Aptepti medumi, apiberti riešutais ir trupučiu čiobrelio.
* Skaniausia tiropita, kol karšta.
Egidija rekomenduoja išsisaugoti receptą – itin paprastai paruošiama, o gardu – be galo.