„Aš šiuos blynus iš naujo atradau kepsninėje – tai tapo vienu iš patiekalų, kuriuo vaišinu atvykusius svečius. Vienas blynas, šaukštas gardaus padažo – ir tai yra viskas, kas maloniai nustebina net išrankiausius“, – sako Monika Kubilienė, kuri ir pagamino šiuos gardžius Kėdainių blynus.

Monika šiuos blynus labiausiai mėgsta skanauti su baravykų padažu. „Sezono metu labai skanu su šviežiais baravykais, o kai jų nėra puikiai tinka ir džiovinti baravykai“, – tikina moteris.

Kėdainių blynai su baravykų padažu

„Daug kas išsigąsta pirmosios pažinties su ugnimi, ne išimtis buvau ir aš. Buvo labai nedrąsu pirmieji kepimai, tačiau tada atradau feisbuko „Lithuania Grilling and Smoking“ grupę – ten ir radau būdą, kaip iškepti šiuos puikius blynus“, – sako maisto entuziastė.

Pasak Monikos, receptas labai paprastas, visada galima įdėti savo mėgiamų prieskonių ir taip kaskart patiekalas bus kiek kitoks, bet visada toks pat gardus!

Štai Monika Kubilienė dalijasi savo Kėdainių blynų receptu:

• 1kg bulvių (geriausia rinktis turinčias daugiau krakmolo);
• 2 galvos svogūno;
• 2 kiaušiniai;
• druska;
• pipirai;
• 3 šaukštai miltų;
• pasirinktinai kiti prieskoniai: česnakai, petražolės, krapai, saldžioji paprika;

Įdarui: 500g maltos kiaulienos, vienas tarkuotas svogūnas ir prieskoniai mėsai.

Gaminimo eiga: bulves ir svogūną sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina, dalį susidariusio vandens nupilame. Į tarkių masę dedame kiaušinius, miltus bei prieskonius. Viską šaukštu gerai išmaišome. Įdarui mėsą sumaišome su prieskoniais.

Baravykų padažui reikės:

• 30g sviesto;
• sauja džiovintų baravykų;
• 300 ml 30 proc. riebumo grietinėlės;
• druskos ir pipirų;
• svogūno laiškų;
• krapų.

Pirmiausia baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame apie 1 valandai, kad išbrinktų, po to nusausiname ir kepame ant sviesto tol, kol įgaus auksinę spalvą. Supilame grietinėlę, prieskonius ir lėtai maišant verdame apie 7-8 minutes, kol padažas sutirštės. Baigus virti sudedame svogūno laiškus ir krapus.

Kėdainių blynai su baravykų padažu

Kepimas:

Kepsime tiesioginėje kaitroje, 200•C temperatūroje. Kepimui naudoju ketaus keptuvėles, jų skersmuo apie 15 cm. Įkaitus keptuvėlėm, įpilame 4-5 šaukštus aliejaus ir šiam gerai įkaitus galime dėti tarkius, ant jų mėsos paplotėlį, sekančiai vėl tarkiai. Uždarome kepsninės dangtį ir kepame apie 15 minučių. Apverčiant blyną naudoju šaukštą ir mentelę: su šaukštu aplink blyną atkabinu prilipusius tarkius, tuomet pakišus mentelę puikiai apsiverčia. Antrą blyno pusę kepame iki 7 minučių – kol blynas įgauna auksinę spalvą.

Kėdainių blynai su baravykų padažu

Monikos patarimas, jeigu norite, kad Kėdainių blynai būtų skanūs – svarbiausia pasirinkite geras bulves!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)