Karka pomidorų sultyse
Reikės:
- 2 šviežių kiaulienos karkų,
- prieskoninių žolelių,
- druskos,
- česnako,
- 6 didelių svogūnų,
- 3 litrų pomidorų sulčių.
Prieš kepimą mėsą nuplauti po tekančiu vandeniu, kad kazane česnako gabalėliai nedegtų. Į įkaitintą aliejų dėti po kelis gabalėlius ir apkepti, kol gražiai apskrus. Iškepus mėsą, išpilti aliejų.
Į kazano dugną sudėti žiedais pjaustytus svogūnus, sudėti apkeptus karkos gabalėlius, supilti pomidorų sultis, kad apsemtų mėsą. Pasūdyti. Troškinti uždengtame puode ant mažos ugnies apie 3-4 valandas.
Pasak moters, jei labai nugaruoja sultys, galima įpilti šiek tiek vandens. Kuo ilgiau troškinasi, tuo mėsa skanesnė ir minkštesnė.
Skanaus!