Šį rudenį didžiausioje Baltijos šalyse mėsos perdirbimo įmonių grupėje „BIOVELA Group“ pradeda veikti antra skerdimo linija. Įmonės vykdomasis direktorius Žilvinas Lenktaitis sako, kad naujos moderniausios Baltijos šalyse skerdimo linijos gamybos procesai ir inovacijos leis užtikrinti aukščiausią ki...
kiauliena
250 straipsnių
Kiauliena – kiaulės (Sus domestica) mėsa. Kiauliena yra viena iš labiausiai naudojamų mėsos rūšių pasaulyje, o prijaukintų kiaulių egzistavimo įrodymai siekia 5000 m. pr. m. e.
Kotletų receptas – nemari klasika. Kaskart juos gaminant galima gauti vis kitokį skonį, tačiau rezultatas visada toks pat – džiuginantis. Kotletus patiekite su bulvių koše ar virtomis bulvėmis ir mėgiamomis daržovėmis.
Kebabo kainos, kaip ir kitų patiekalų, nelinkusios stoviniuoti vietoje. Kaip rodo Valstybės duomenų agentūros statistika, šis patiekalas brangsta pamažu, bet stabiliai. Pavyzdžiui, Vilniuje vidutinis kebabas su vištiena ar kiauliena jau kainuoja 4,7 euro, o brangiausiai tarp lyginamų miestų tektų mo...
Takai – daugelio pamėgtas ir greitai paruošiamas patiekalas, kurio ingredientų variacijos priklauso nuo jūsų pačių fantazijos. Tačiau ar bandėte takuose naudoti šašlykų mėsą? Jei ne, siūlome išmėginti šį variantą. Garantuojame – nepasigailėsite.
Vasarą neišsikepti gardžių ir burnoje tirpstančių šašlykų būtų didelė nuodėmė. Tačiau norint išties idealių šašlykų, reikia rinktis tik kokybišką ir šviežią mėsą bei žinoti keletą gaminimo gudrybių.
Sakoma, kad graikams iki pilnos laimės reikia ne taip jau daug – smagiai pasijuokti ir sočiai pavalgyti. Ir iš tiesų, per tūkstantmečius susiformavusioje skonių mozaikoje senosios tradicijos persipina su naujomis receptūromis, tačiau vienas dalykas nekinta – tai meilė maistui ir mokėjimas juo mėgaut...
Vasara – kepsninių metas, kuomet ant iešmų sukiojame lietuvių taip pamėgtus įvairiausiais būdais marinuotus šašlykus ir ant grotelių čirškiname gardžiausius sultingus kepsnius. Nė kiek neabejojame, kad tiek grilinimo asai, tiek pradedantieji turi savų gaminimo gamtoje gudrybių, tačiau keliomis ištie...
Nors grilyje lietuviai vis dar dažniausiai čirškina šašlykus, į populiariausių ar bent jau skaniausių grilio patiekalų sąrašo priekį veržiasi šonkauliukai – sugėrę į save gardžiausius marinatus ir tokie minkštutėliai, kad tiesiog tirpsta burnoje. Nežinote, kaip tokius iškepti? Tikrai nebus sudėtinga...
Prasidėjus vasaros sezonui kur kas daugiau laiko leisime gamtoje ir mėgausimės skaniausiais grilio patiekalais – virš žarijų šonus pakaitinusiais kepsniais, sultingais kiaulienos šašlykais ar lėtai ant ugnies virtais troškiniais.
Žemės ūkio duomenų centro duomenis, per pirmąsias 10 šių metų savaičių suklasifikuotų kiaulių skerdienų skaičius Lietuvos įmonėse siekė beveik 118 tūkst. vienetų. Iš jų daugiau nei 47 tūkst. vienetų arba 40,02 proc. buvo paskersta moderniausioje Lietuvoje „Norfos mažmena“ įmonių grupei priklausančio...
Kiaulienos suktinukai sluoksniuotoje tešloje pagaminami labai paprastai, bet skoniu ir išvaizda gali priminti prabangaus restorano patiekalą. Šiais suktinukais tikrai nustebinsite šeimyną, be to, kiekvienas galės pasirinkti, kaip juos valgyti – tiesiog vienus ar su šviežiomis daržovėmis ir įvairiais...
Šnicelis – tradicinis patiekalas, kurį dažnas atsimena iš mokyklos laikų. Kad šnicelis nesudegtų, o iškepęs būtų traškus, svarbu laikytis recepte išvardintų patarimų. Šnicelį pateikite su bulvėmis, kruopų garnyru, daržovėmis.
Jei dabar sąžiningai paskaičiuotumėte – kiek kiaulienos per šią savaitę suvalgėte? Ir kalbama ne tik apie didelius, sultingus kiaulienos kepsnius. Kiekvienas dešros gabaliukas, kumpelio griežinėlis ar tas blynas su kiaulienos faršu taip pat būtų skaičiuojamas į bendrą sumą. O tada pažiūrėkime į blog...
Kiaulienos nugarinė – viena populiariausių mėsos dalių, iš kurios galima pagaminti daugybę skanių patiekalų. Šios mėsos – kokybiškos ir šviežios – visuomet rasite „Norfos“ parduotuvėse, ji gardi, o svarbiausia, greitai ir nesudėtingai paruošiama.
Mitybos specialistai teigia, kad mėsa žmogaus maisto racione užima itin svarbią vietą, nes joje yra keletas pagrindinių maistinių medžiagų, kurių reikalingą kiekį būtų sunku gauti iš kitų maisto šaltinių. Tačiau svarbus ne tik reguliarus mėsos vartojimas, bet ir jos kokybė bei paruošimo būdas, kurio...
Nors vasarą dažniau mėgaujamės grilyje keptais gardžiais mėsos kepsniais, kartais norisi šilto ir jaukaus tradicinio naminio maisto. Dubuo tiršto guliašo – kaip tik tai, ko reikia. Puikiai tiks ir vakarojant gamtoje su draugais, juk pilną puodą guliašo nesudėtingai paruošite ir ant laužo – taip, kai...
Po visus namus pasklidęs dar garuojančio kepsnio aromatas kaipmat atvilioja visus prie Velykų stalo. Minkštutėlis keptas kiaulienos kumpis, o gal sodri ir sultinga jautienos išpjova – laiko išbandyti ir lengvai paruošiami marinatai padės atskleisti šviežios kokybiškos mėsos skonį ir bet kurį kepsnį ...
Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse dominuoja lietuviška mėsa – ji sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento. Anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, tai leidžia užtikrinti maksimalų mėsos šviežumą, kontrolę ir kokybę.
Kokia spalvinga ir soti ta šiupininė sriuba. Joje rasi visko: ir mėsos, ir bulvių, ir kruopų. Norintys rūgštesnio šiupininės sriubos skonio, nepamirškite įpjaustyti alyvuogių.
Tai tradicinis kiaulienos šnicelis, kurį paruošite gana nesudėtingai. Užtruksite vos kelias minutes. Iškeptą šnicelį patiekite su mėgstamu garnyru ir citrinos griežinėliu.