Vieną popietę su drauge spontaniškai nutarėme surengti pikniką. Nustatėme 15 eurų biudžetą ir kartu su drauge iškeliavome į maisto prekių parduotuvę.

Kadangi taip vakarą praleisti nusprendėme netikėtai, rinkomės arčiausiai buvusį prekybos centrą, kurį puikiai abi su drauge pažįstame. Taip tikėjomės ne tik sutaupyti laiko, kadangi gerai žinojome, kur šioje parduotuvėje ieškoti tam tikrų produktų, tačiau ir gauti didesnį prekių pasirinkimą (vėlų vakarą parduotuvių lentynos dažnai yra tuštesnės nei dienos metu).

Pirmiausiai į krepšelį įsidėjome vienkartines lėkštutes (1,69 Eur). Tuomet pasiėmėme mėgstamos pjaustytos saliami dešros (2,29 eur), du sviestinius kruasanus (0,80 Eur), duonos lazdelių (1,19 Eur), tepamo varškės kremo (1,45 Eur), 2 trumpavaisius agurkus (0,56 Eur).

Desertui nusprendėme pagriebti indelį braškių (3,69 Eur) ir zefyrų (1,49 eur). Vakaro gėrimu tapo obuolių sultys (1,59 Eur). Nors tai nebuvo būtina, tačiau taip pat įsigijome ir medinių iešmelių (0,69 Eur).

Susumavus visas prekes bei pritaikytas nuolaidas (3,93 Eur), piknikui išleidome 14 eurų, o parduotuvėje užtrukome maždaug pusvalandį. Maisto produktus rinkomės tokius, kokius pačios mėgstame, todėl derinių variacijos gali būti įvairios.

Čekis

Atvykusios į pasirinktą vietą gamtoje pasitiesėme pledą, išsidėliojome maisto produktus. Ant medinių iešmelių sumovėme braškes ir zefyrus.

Kruasanus perpjovus pusiau užtepėme varškės kremą, uždėjome saliamio, agurkų. Išdėliojome duonos lazdeles, kurias taip pat skanavome su varškės kremu. Ir viskas Œ– galėjome mėgautis užkandžiais, pokalbiais ir gražiu, vasarišku saulėlydžiu.

Tiesa, pastebėjome ir keletą padarytų klaidų, todėl štai keli patarimai tam, kad jūsų patirtis būtų kuo geresnė:

  • Nesirinkite maisto produktų, kurie lengvai sukelia netvarką. Šokoladas, įvairūs kremai, skysti padažai šilumoje bei saulėje pradeda tirpti, bėgti, taip sukelia netvarką, tepa drabužius, krepšius, pritraukia vabzdžius, o kai kurie produktai net gali pakeisti skonį.

  • Įrankiai. Stenkitės rinktis tokius produktus, kuriems papildomai nereikėtų peilių, lentelių ar kitų priemonių, ypač, jei pikniką planuojate netikėtai. Kad mums bus reikalingas peilis agurkams susmulkinti ir kruasanams perpjauti, supratome tik pradėjusios dėlioti maistą ant pledo, tad teko suktis iš padėties ir naudotis mašinoje rastomis vienkartinėmis šakutėmis.

  • Nepamiškite servetėlių. Nors tai atrodo savaime suprantamas dalykas, tačiau kartais jis tiesiog iškrenta iš galvos. Mes jų pasigedome gerokai vėliau, besiruošdamos namo, norėdamos nusišluostyti rankas, nuvalyti trupinius nuo drabužių ir pledo.

  • Vanduo. Net jei gerti jo ir nesinorės, tikrai pravers rankoms ar uogoms nuplauti. Kadangi jo neturėjome, rankas po maisto plovėmės Nemune, o uogos taip ir liko nenuplautos.

  • Pirkite apgalvotai. Nesvarbu, piknikui ruošiatės iš anksto ar į parduotuvę keliaujate prieš pat jį, apgalvokite kokių produktų jums tikrai prireikti, ką mėgstate, ko norite. Planuojant iš anksto galima peržvelgti nuolaidas įvairias prekybos tinkluose ir įsigyti produktų dar pigiau.

  • Puikiam piknikui tikrai nereikia pilno krepšio maisto produktų. Aukščiau išvardintų produktų užteko dviem asmenims, liko keletas nesuvalgytų braškių, zefyrų, viena pakuotė rūkyto saliamio – susigundžiusios nuolaida jų pasiėmėme dvi. Nesijautėme ir labai ištroškusios, todėl namo parsivežėme pusę butelio sulčių, tad kitą kartą rinktumėmės mažesnį kiekį.