Kaip pasirūpinti subalansuotu šeimos gyvenimu? Kokiais ilgaamžiškumo principais verta vadovautis jau nuo vaikystės? Kaip užtikrinti ne tik ilgą gyvenimo trukmę, bet ir išlikti fiziškai ir protiškai aktyviems brandžiame amžiuje? Kokie maži kasdieniai įpročiai gali lydėti į nesuvokiamus pokyčius? Tai – vos keli klausimai, į kuriuos bus atsakyta jau spalio 23 dieną „Longevity“ konferencijos metu.

Prof. Dr. B.Žilaitienė: Hormonų pokyčiai amžėjant: kaip suvaldyti ir gerai jaustis?

Kitoks požiūris į senatvę

Pasak renginio vadovo Tomo Stasiukevičiaus, Longevity konferencija skirta šeimoms, tėvams ir besiruošiantiems jais tapti bei tiems, kurie nori sužinoti naujausius patarimus, aktualiausius tyrimus ilgaamžiškumo srityje.

„Kai prieš keletą metų buvo imta intensyviai kalbėti ilgaamžiškumo tema, radosi skeptikų, sakančių, kad tai – vienadienė mada, kuri tuoj subliukš. Dabar net didžiausiems kritikams tampa aišku, kad longevity – nauja realybė ir kasdienybė tų, kurie tiesiog nori gyventi ilgiau, sveikiau, sulaukti ne tos stereotipinės senatvės, kuri lydi į viso kūno skausmus, demenciją ir lėtines ligas, o į pilnavertį gyvenimą net ir sulaukus garbaus amžiaus.

Tomas Stasiukevičius

Šiuolaikinis žmogus amžėjimą jau mato visai kitaip ir trokšta, kad, pavyzdžiui, pensinis amžius būtų laikas, kada galima keliauti, atrasti, mėgautis, išgyventi visą paletę pojūčių, nuotykių ir patyrimų, o ne pasikinkius lazdelę kęsti skausmus, pašlijusią sveikatą ir emocinę sausrą. Longevity principai būtent tai ir siūlo – pilnavertiškumą visose gyvenimo tarpsniuose – kūdikystėje, vaikystėje, paauglystėje, suaugusio žmogaus gyvenime ir net sulaukus išties garbaus amžiaus. Sunkiai įsivaizduoju aktualesnę ir vertybiškai stipresnę temą už tai, kaip gyventi ilgai ir laimingai“, – mintimis artėjant konferencijai dalinasi T. Stasiukevičius.

Šiemet svarbiausiomis „Longevity“ konferencijos temomis tampa šeimos mityba ir sveikas gyvenimo būdas, psichologinė jaunimo sveikata, genetika bei jos poveikis vaiko ateities sveikatai, bioinžinerija, sportas.miegas, bei naujausi tyrimai medicinos srityje.

Visuomenės interesas – akivaizdus

Konferencija šiemet pasitiks su dviem online turinio erdvėmis. Pagrindinėje salėje žinomiausi Lietuvos ir užsienio pranešėjai, ilgaamžiškumo entuziastai, medikai ir išradėjai dalinsis savo įžvalgomis, skaitys pranešimus. Šis turinys bus prieinamas Delfi Plius platformoje. Tuo tarpu pokalbių erdvėje, kuri bus matoma Delfi.lt vartotojams, tiesioginės transliacijos metu žiūrovai galės užduoti savo klausimus ekspertams. Po konferencijos abiejų turinio erdvių turinys bus patalpintas Delfi Plius platformoje ir pasiekiamas neribotą laiką.

„Šių metų konferencijos sąraše – virš 20 pranešėjų iš įvairių sričių nuo medicinos iki genetikos, sporto, mitybos, miego, emocinės sveikatos specialistų. Technologijos ir ilgaamžiškumas – taip pat dvi neatsiejamos sąvokos ir tai, kas dar prieš keletą metų galėjo priminti fantastinio filmo ištrauką, dabar yra realūs, žmogaus gerovei, kasdienei sveikatai pasitarnaujantys prietaisai. Konferencijoje kalbėsime ir apie juos. Taigi, šių metų spalio 23-oji pažada ištisas 6 valandas žinių, kurias klausytojai galės išsinešti į sveikesnį, laimingesnį gyvenimą“, – įsitikinęs T. Stasiukevičius.

A.Dulkys: Ką pasirinkti - gyventi ilgai ar laimingai?

„Longevity“ konferencija jau spėjo užsitarnauti savo poziciją – pirmą kartą renginys įvyko dar 2023-iaisiais. Debiutavusi konferencija jau tąsyk sulaukė didelio pasisekimo, todėl nuspręsta 2024-ųjų inovacijų ir technologijų konferencijoje „LOGIN“ vieną turinio salę dedikuoti tik Longevity temoms. Abi „LOGIN“ dienas Longevity erdvė buvo sausakimša, kas tik įrodo visuomenės susidomėjimą kalbėti ilgaamžiškumo tema.

Ilgaamžiškumo konferencija „Longevity“

„Longevity“ yra terminas, reiškiantis ilgaamžiškumą arba gyvenimo trukmę ir yra dažnai naudojamas apibūdinti žmogaus gyvenimo trukmę arba gyvybingumo išsaugojimą ilgą laiką. Longevity mokslas (angl. longevity science) tyrinėja įvairius biologinius, genetinius, socialinius ir gyvenimo būdo veiksnius, kurie gali turėti įtakos gyvenimo trukmei bei sveikatos būklei senatvėje.

Daugiau apie šių metų Longevity konferenciją, jos pranešėjus ir temas sekite čia.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Ilgaamžiškumo konferencija LONGEVITY“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją