Šeštadienį nuo 9 valandos ryto Dangės upėje virė adrenalinas lyg olimpiadoje – Klaipėdos uosto direkcijos 14 kartą rengiamos „Drakonų“ valčių lenktynės.

Jūros šventės „Drakonų“ valčių varžybose dalyvauja įvairių įmonių komandos iš Klaipėdos ir visos Lietuvos. Komandos dėl Klaipėdos uosto direkcijos taurės čia varžosi 500 metrų distancijoje – iš viso varžybose dalyvauja daugiau nei 40 komandų.

„Drakonų“ valčių lenktynės Dangės upėje

Po inirtingos kovos, trukusios nuo pat šeštadienio ryto, apie pietus paaiškėjo keturios stipriausios komandos.

„Drakonų“ valčių lenktynės Dangės upėje

Geriausius rezultatus parodė irkluotojų komandos „Kogas“, „Vakarų laivų gamykla“, „Atsipūtę“ ir „Žalčiai“. Dėl trečios vietos 500 metrų distancijoje kovojo „Atsipūtę“ ir „Žalčiai“. Upės trasoje susirungusias komandas prie finišo linijos skyrė tik viena sekundė – trečią vietą iškovojo „Žalčiai“, atstumą įveikę per 2 min. 31 sek. 77 ms. „Atsipūtę“ užėmė ketvirtąją vietą, 500 metrų distanciją įveikę per 2 min. 32 sek. 49 ms.

Daugybę sirgalių ir gerbėjų prie upės krantinių sutraukė lemtinga kova dėl pirmosios vietos. Trasoje susirungė „Kogas“ ir „Vakarų laivų gamykla“ komandos. Abiejų komandų drakonų valtys nuo pat starto pradžios irklais vandenį kapojo kone sinchroniškai ir finišo liniją kirto beveik vienu metu. Ir tas „beveik“ palankesnis buvo kompanijai „Kogas“ – trasą įveikę per 2 min. 30 sek. 01 ms jie aplenkė „Vakarų laivų gamykla“ komandą, kuri tuos pačius 500 metrų nuirklavo per 2 min. 30 sek. 50 ms.

Taigi, pirmoji vieta ir pagrindinė Klaipėdos uosto direkcijos taurė atiteko komandai „Kogas“. Antroji vietąa – „Vakarų laivų gamykla“ komandai, trečioji – „Žalčiams“, ketvirtoji – „Atsipūtusiems“.

„Drakonų“ valčių lenktynės Dangės upėje. Komanda KOGAS
„Drakonų“ valčių lenktynės Dangės upėje. Komanda Vakarų laivų gamykla.

Visas varžybų ir apdovanojimų akimirkas žiūrėkite nuotraukų galerijoje:

„Tai ypač entuziastingas renginys, vykstantis Dangėje visą dieną. Paprastai vos pasibaigus šioms varžyboms, dalyviai ima registruotis į kitų metų „Drakonų“ lenktynes“, – pasakoja A. Latakas.

„Drakonų“ valčių lenktynės Dangės upėje. Apdovanojimai.

Šiose varžybose gali dalyvauti visi norintys, dalyviai nėra skirstomi nei pagal amžių, nei pagal lytį, svarbu būti sulaukus pilnametystės.

Tiesa, Drakonų valčių varžybose negali dalyvauti profesionalūs irkluotojai. Pirmosios vikingų „Drakonų“ valčių lenktynės buvo surengtos Uosto direkcijai minint veiklos 20-metį.

Pirminė idėja buvo ne tik išbandyti jėgas ir ištvermę irkluojant, bet suburti ir telkti grynai jūrinę, uosto bendruomenę.

Lenktynių pavadinimas ne atsitiktinis. Vikingai siejami su besąlygišką drąsa, veržlumu, didele jėga ir tarpusavio vieningumu. Jų valtys vadintos „drakonų“ valtimis.

Irkluoti komandai vienoje valtyje – reiškia ir didžiulį susitelkimą, vieningumą, kuris parodo komandinio darbo stiprybę.

Jūros šventės akimirkos nuotraukų galerijoje: