Koncerto pradžioje klausytojus sentimentaliai nuteikė kompozitoriaus Algimanto Raudonikio dainos ir specialus projektas „Vienmečiai: Algimantui Raudonikiui ir Jūros šventei 90“. Muzikinius pasirodymus atliko Liudas Mikalauskas, Dainius Puišys, Aistė Pilibavičiūtė, Kęstutis Alčauskis, Judita Leitaitė, Romas Bubnelis, Aistė Pilvelytė, Valdemaras Frankonis.

Vėliau į sceną lipo „2 Donatas ir Karolis“, energija trykštanti GJan, o vakaro kulminacija vidurnaktį tapo ant scenos pasirodžiusi legendinė grupė „Hiperbolė“, atlikusi geriausius ir žinomiausius hitus.

Jūros šventė 2024

HIPERBOLĖS Legendos

Iš karto po „Hiperbolės“ savo įspūdingą šou surengė Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavęs Silvester Belt. Tiesa, visas šventinis koncertas buvo kiek užsitęsęs ir truko ilgiau nei planuota. Taigi, nors Silvester Belt pasirodymo luktelt reikėjo, gerbėjai nepasigailėjo – visa minia žmonių akimirksniu pašėlo.

Jūros šventė. Silvester Belt.

Pirmąją Jūros šventės dieną atlaikę miesto svečiai ir dalyviai išsiskirstė poilsiui tik antrą valandą nakties.

„Šių metų Jūros šventė kviečia prisiminti ir atsigręžti į 90 metų siekiančią istoriją ir žada ne vieną įspūdingą renginį tris dienas truksiančiame gimtadienio šurmulyje. Klaipėda Jūros šventės metu tampa didžiausiu, labiausiai matomu ir svarbiausiu Lietuvos miestu. Daugybės koncertų, sporto renginių ir kitų įvykių įkvėptas miestas oš taip, kaip ošia jūra. Per visas Jūros šventės dienas čia apsilankys šimtai tūkstančių žmonių. Švęskime šią jubiliejinę šventę ir pajuskime jos magiją“, – anksčiau sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Pasak Jūros šventės projektų vadovės Živilės Putnienės, preliminariais duomenimis per savaitgalį į Klaipėdą atvyks apie 500 tūkst. žmonių. „Vertinant viešbučių užimtumus, atvykstančių automobilių srautus, prekybininkų kiekius, mugių paklausumą, skaičiuojame, kad per savaitgalį į Jūros šventę atvyks apie pusė milijono žmonių. Tai yra faktais pagrįstas, nors ir preliminarus, skaičiavimas“, – Delfi teigė Ž. Putnienė.

Pasak organizatorių, daugybę žmonių iš visos Lietuvos į Klaipėdą pritraukianti Jūros šventė daugeliui yra vasaros tradicija, todėl žmonės šią šventę žino ir į ją specialiai atvažiuoja.

Jūros šventės eisenos kadrus žiūrėkite nuotraukų galerijoje:

Jūros šventės vaizdai nuotraukų galerijoje: