Kodėl būtent 52 kartai? Todėl, kad metuose yra iš viso 52 savaitgaliai, o tai reiškia, kad per metus yra bent 52 progos susitikti su draugais. Kiekviename „karte“ 36-erių metų maisto fotografas skirtingoje aplinkoje ar interjere pateikia patiekalą, aprašo jo receptą ir tikisi, kad žmonės susidomės ir namuose pasigamins kažką neįprasto ir originalaus, ne tik silkę pataluose ar farširuotą karpį.
„Tai yra asmeninis mano projektas, iki šių metų pabaigos būsiu nufotografavęs iš viso 52 įvairių šefų sukurtus patiekalus. Norėdamas pabėgti nuo rutinos, reklamos ir darbų, tiesiog sugalvojau sukurti kažką naujo“, – triukšmingoje kavinėje man pasakoja Robertas. Beje, vyras projektui skiria tik savo asmenines lėšas.
Vienas iš naujesnių jo darbų vadinasi „Kalėdų magija“. Jame savo darbus pristato restorano šefė Svetlana Vaganova. Nuotraukos iš tiesų kalėdiškos, matosi sniegas, kalėdinės lemputės ir garai, virstantys iš burnos.
Robertas džiaugiasi rezultatu, tačiau pripažįsta, kad dažnai susiduria ir netikėtomis problemomis, pavyzdžiui, prieš minėtą kalėdinę fotosesiją reikalus apsunkino neplanuotas sniegas.
Kalbėdamas apie savo sukurtus „kartus“ fotografas negali išrinkti vieno pačio geriausio. Vis dėlto ilgiau pagalvojęs nusprendžia, kad sėkmingiausias ir daugiausiai dėmesio sulaukęs buvo 26 kartas Vilnelės upelyje: „Net nežinau kodėl, gal todėl, kad kitą dieną Vilnius plaukė nuo lietaus?“ – juokiasi menininkas.