Paprasčiausiai padėję keletą lapų tinkamose vietose galite išvengti daugybės problemų dėl kenkėjų ir drėgmės.
Lauro lapas
18 straipsnių
Pora paprastų manipuliacijų laurų lapu – ir jūsų klozetas blizgės švara bei bus kvapnus. Netikite? Išbandykite patys – papasakosime, kaip išvalyti klozetą laurų lapu ir kodėl jį reikia laikyti tualete.
Lauro lapas laikomas natūraliu antiseptiku. Jis dažnai naudojamas maisto gamyboje, tačiau gudrios šeimininkės sugebėjo jį panaudoti ir sodininkystėje.
Įsikūręs pačiame Vilniaus centre, Pamėnkalnio gatvėje, restoranas „Lauro lapas“ skaičiuoja jau dešimtus darbo metus. Kaip pasakytų jo šeimininkė Orinta – per juos buvo tiek, kad maža nepasirodė.
Kambariniai augalai yra puikus variantas atgaivinti ir papuošti namus. Tačiau tuo jų galios nesibaigia. Jų fitoncidai ir eteriniai aliejai gali iš oro pašalinti gatvės dulkes, patogenines bakterijas ir virusus. „Elle Decoration“ pasakoja, kokios kambarinės gėlės gali pasitarnauti imuninei sistemai.
Kiekvienas šeimininkas turi savo tobulo skalbimo paslapčių, bet ar žinojote, kad puikų efektą galima pasiekti paprasčiausiai į skalbimo mašiną įdėjus lauro lapą? Žinoma, toks „eksperimentas" iš pradžių sukelia gana skeptiškų minčių, bet vis tiek pabandykite.
Sandrija Čapkauskienė: stebuklingi lapeliai, apie kurių naudą ir galią mūsų organizmui dažnai užmirštame (136)
Laurų lapai (Lauraceae, Cinnamomum tamala) yra amžinai žaliuojantis daugiametis krūmas, priklausantis lauramedinių agalų (Lauraceae) šeimai. Laurų lapai naudojami jau 1000 metų kaip vienas pagrindinių komponentų maistui pagardinti, tačiau jie taip pat yra ir eterinių aliejų sudedamoji dalis bei naud...
Ryte iš burnos sklindantis bjaurus kvapas – vienas nemaloniausių išgertuvių padarinių. Deja, su tokia problema bent kartkartėmis tenka susidurti daugeliui. Net jei ir pagirių nejuntama, joms charakteringas dvokas vis tiek pasklinda vos tik prasižiojus. Ką tokiu atveju daryti?
Lauro lapai: nepelnytai primiršti vaistiniai augalai, kuriais anksčiau gydydavo įvairiausias ligas (15)
Lauro lapas – tikras prieskonių karalius, mėgstamas daugelio šalių virtuvėje. Bet mažai kas žino, kad tai nepelnytai primirštas vaistinis augalas, kuriuo anksčiau gydydavo įvairiausias ligas.
VMI paskelbtame 32 tūkst. verslų, tiesiogiai nukentėjusių nuo koronaviruso ir gausiančių pagalbą, sąraše atsidūrė ir daugeliui žinomos bendrovės kaip „Čili pica“, „Amber food“,„Agrokoncernas“, „Depo DIY LT“, „Senukus“ valdanti bendrovė. Kaip nurodo VMI, sąraše atsidūrė maždaug ketvirtadalis visų Lie...
Maistas šaldytas lede, pietūs upelyje ar vakarienė ant Vilniaus senamiesčio stogo su vaizdu į Katedrą – tai tik keli nuotykiai iš projekto „52 kartai“. Fotografas Robertas Daskevičius kviečia pasigrožėti įspūdingais maisto fotografijos darbais, sulaukusiais dėmesio ir pasaulyje.
Pagaliau atvirai apie pasitraukimą iš „Dublio“ prakalbęs D. Praspaliauskas: metas dideliems pokyčiams (54)
Visi, kas pažįsta Deivydą Praspaliauską, žino, kad jis yra nepataisomas perfekcionistas, su didžiausia aistra besirūpinantis kiekviena smulkmena. Būtent dėl to, kaip juokiasi pats, jo į svečius nesikviečia net artimiausi draugai, o visai neseniai turėjo palikti savo rankomis sukurtą „Dublį“.
Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas telkia jėgas naujiems planams ir ruošiasi nustebinti gastronomijos pasaulį savo nauju kūriniu – vasarą Vilniuje duris atvers naujas restoranas, kuriame kiekviena detalė bus tobula, o klientus pasitiks kvapų, maisto, aptarnavimo ir skoni...
Netaisykite restorano nei antraštėje, nei tekste, gerbiamieji. Restorano pavadinimas taip ir rašomas: abu žodžiai iš didžiosios raidės. Aš taip pat rašau savo portalo pavadinimą, „Laukinės Žąsys“, ir daugelis nori pataisyti ir antrąjį žodį rašyti iš mažosios raidės, nes, girdi, taip yra įprasta. Aš ...
Jam 25-eri, o patirties bagaže – jau du atidaryti ir sėkmingai veikiantys restoranai. Pas jį užsukę nesitikėkite rasti bulvinių blynų ar balandėlių. Šis virtuvės šefas įsitikinęs, kad restorano svečiams reikia siūlyti tai, ko žmogus nepasigamina namuose. Galimybę dirbti geriausiuose Kopenhagos resto...
Garsiam Vilniaus virėjui, prašmatnaus restorano „Lauro lapas“ steigėjui Deivydui Praspaliauskui - nemalonumai dėl nelegalaus darbo organizavimo. Dėl šios priežasties jam trečiadienio rytą teko apsilankyti Vilniaus miesto apylinkės teisme.
Tikriausiai kiekvienas save gerbiantis lietuvis žino, kad Islandija buvo pirmoji šalis, pripažinusi ir pasveikinusi Lietuvą su atkurta nepriklausomybe. Ta proga rengiama šventė, kurios metu norima pasakyti – Ačiū tau, Islandija! arba Takk, Island!
Nedaugelis Vilniaus dailės akademijos (VDA) dizaino katedros studentų yra lankęsi populiariame Vilniaus restorane „Lauro lapas“, todėl jau spėjusį išgarsėti jaunąjį restorano savininką ir šefą sutiko smalsiai. VDA dizaino katedroje įkurtoje „Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje“ Deivydas Pras...