Lyderiai išlaikė pozicijas

Šių metų Lietuvos pašto kartu su „Inovacijų agentūra“ organizuojami Mylimiausių parduotuvių apdovanojimai įvyko rugsėjo 19 d., didžiausiame Baltijos šalių e. komercijos renginyje „Ecomexpo’24“ ir „Delfi“ tiesioginiame eteryje. Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais – gyventojai aktyviai rinko Mylimiausią didžiąją, vidutinio dydžio ir mažąją el. parduotuves. O dėl klientų simpatijų varžėsi rekordinis skaičius verslų, tarp kurių buvo galima sutikti dar visai neseniai veiklą pradėjusius ir jau puikiai pažįstamus prekės ženklus.

„Šiemet į šiuos rinkimus įsitraukė net 150 tūkst. balsuotojų, o dalyvavo beveik 1 tūkst. verslų. Džiaugiamės galėdami padėkoti šioms įmonėms, kurios prisideda prie mūsų kasdienės patogesnės apsipirkimo patirties. LP EXPRESS didžiuojasi būdamas patikimu e. parduotuvių partneriu, padedančiu užtikrinti greitą ir patogų prekių pristatymą – nuo šiol ir į 750 paštomatų Baltijos šalyse. Ačiū visiems dalyvavusiems ir balsavusiems – e. prekybos ateitis Lietuvoje atrodo šviesi“, – apdovanojimų ceremonijos metu kalbėjo Lietuvos pašto Verslo plėtros departamento vadovė Vaida Butvilaitė-Navickienė.

Jau antrus metus Lietuvos elektroninių parduotuvių pirkėjai balsavo už tas platformas, kurios, jų manymu, geriausiai atitinka jų lūkesčius, pasižymi profesionaliu aptarnavimu, greitu pristatymu ir patogiu apsipirkimo procesu. O verslai, sulaukę klientų įvertinimo, tokiu būdu skatinami tobulėti, siūlyti inovacijas ir naujoviškas paslaugas, įskaitant greitesnį pristatymą, geresnį klientų aptarnavimą bei lankstesnį mokėjimo būdų pasirinkimą. Būtent pastarieji veiksniai padeda užsitarnauti klientų pasitikėjimą ir lojalumą, o galiausiai – įvertinimą.

Kad verslai siekia išlaikyti kokybės standartą ir aukštai iškeltą kartelę, rodo ir gyventojų balsai – antrus metus iš eilės daugiausiai simpatijų sulaukė tos elektroninės parduotuvės, kurios ir pernai žengė ant nugalėtojų pakylos. Didžiųjų el. parduotuvių kategorijoje daugiausiai balsų sulaukė „Varle.lt“, vidutinio dydžio kategorijoje – el. parduotuvė „Fantazijos.lt“, o mylimiausios mažosios parduotuvės titulas atiteko el. parduotuvei „Kopikta.lt“.

Elektroninė parduotuvė

Elektronines parduotuves įvertino ir komisija

Nors gyventojai rinko mylimiausias el. parduotuves, nuošalyje neliko ir tie verslai, kurie didžiulį dėmesį skiria tvarumui ir kūrybingiems sprendimams bei tie, kurie pasižymėjo išskirtiniu augimu. Tad siekiant įvertinti juos, buvo sudaryta el. prekybos ekspertų ir nuomonės lyderių profesionali vertintojų komisija, kuri savo balsus dalino papildomose penkiose kategorijose.

Viena jų – Tvari pakuotė. Čia komisijos vertinimu išsiskyrė „Biouslabs.com“ el. parduotuvė. Antroji kategorija, kurioje iš gausybės verslų komisija turėjo atrinkti vieną, verčiausią titulo, – Tarptautinės meilės. Už startą Lietuvoje ir sėkmingai išplėstus horizontus šioje kategorijoje apdovanojimą pelnė el. parduotuvė „Kavosdraugas.lt“. Komisijos simpatijų, renkant nugalėtoją Kūrybiškos pradžios kategorijoje, daugiausiai sulaukė kompanija, kurianti specialius drabužius pirmojo tipo cukriniu diabetu sergantiems vaikams, tai – „Ourpockethero.com“.

Tarptautinio debiuto nominacija atiteko trąšų gamintojos el. parduotuvei „Eagrochema.lv“, kuri šiais metais savo veiklą pradėjo Latvijoje. Na ir paskutinė, tačiau ne prasčiausia, Platformų čempionų nominacija atiteko „Timbela.com“ el. parduotuvei, gaminančiai medinius gaminius. Ji apdovanojimą pelnė už sėkmingą prekybą išskirtinai tik e. prekybos platformose.

Specialų „Inovacijų agentūros“ įsteigtą „Kūrybiškos pradžios“ apdovanojimą vakaro eigoje atsiėmė „Ourpockethero.com“ el. parduotuvė.