Jums reikės:
1 vištos
500 ml talpos stiklinio butelio (jį pripildykite pasirinktinai: alumi, vynu ar tiesiog vandeniu)
druskos
pipirų
raudonosios paprikos miltelių (arba kitų jūsų mėgstamų prieskonių)
Gaminimas:
Į skardą, kurioje kepsite, pripilkite 1 cm vandens. Nuo butelio nuimkite visas popierines etiketes. Pripildykite butelį vandeniu, alumi ar vynu ir pastatykite į skardos vidurį. Vištą gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Pabarstykite vištą druska, pipirais ir jūsų mėgiamais prieskoniais. Palikite vištą bent valandai pasimarinuoti šaldytuve.
Uždėkite vištą ant butelio kojomis žemyn taip, kad butelio kakliukas išlįstų pro viršų. Dėkite skardą su višta į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite iki kol odelė taps ruda ir traški – 1 kg vištos reikia maždaug 1 valandos. Atsargiai išimkite skardą ir nuimkite vištą nuo butelio. Skanaus.