Po ilgos žiemos ir vėsaus pavasario pats laikas atstatyti organizmą ir pasirūpinti savo savijauta. Žalieji kokteiliai yra greitai pagaminamas, skanus ir vitaminų kupinas gėrimas. Keliskart per savaitę papildę savo racioną vaisių ir daržovių kokteiliu jausitės žvalesni ir turėsite daugiau energijos.
Pirmasis kokteilis ne tik gardus, tačiau bus puiki prevencija peršalimo ligoms, kadangi naudojame imbiero šaknį ir mėlynes, kuriose gausi vitamino C.
Jam reikės:
- špinatų
- kopūsto lapo
- saliero stiebo
- sutarkuoto imbiero
- obuolio
- stiklinės mėlynių ar kitų uogų
- stiklinės vandens
- šalavijų sėklų
Gaminimas
Obuolį ir salierą supjaustykite, 1-2 kopūsto lapus be koto suplėšykite, sutarkuokite gabalėlį imbiero. Į plakiklį sudėkite produktus, supilkite uogas, įdėkite porą saujų špinatų lapų, pamirkytas šalavijų sėklas. Viską užpilkite stikline vandens ir sutrinkite. Skanaus!
Antrajame kokteilyje karaliauja morkos. Jos yra vienas pagrindinių vitamino A ir karoteo šaltinių, jose gausu ir kitų mineralinių medžiagų bei vitaminų. Kokteilis gardinamas ir pasaulyje dievinamu prieskoniu – ciberžole. Joje gausu antioksidantų, ciberžolė pasižymi antikarcenogeninėmis, antimutageninėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Tiesa, Lėja ir Smila pataria ciberžolės nepadauginti, jei nemėgstate aitraus skonio.
Morkų kokteiliui reikės:
- 4 morkų
- 2 avokadų
- 2 šaukštų medaus
- ciberžolės
- špinatų
- stiklinės vandens
Morkas sutarkuokite arba supjaustykite (priklausomai nuo jūsų plaktuvo stiprumo), avokadus supjaustykite, į trintuvę sudėkite visus likusius produktus, įpilkite stiklinę vandens, sutrinkite. Skanaus!
DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Smila ir Lėja mokysis pačios ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!