Savo patiekalą Lėja ir Smila vadino varškės debesėliais, nes jie tiesiog tirpsta burnoje. Mažosios kulinarės siūlo varškėčius gaminti ypatingiems pusryčiams, pietums arba valgyti kaip desertą.
Jei norite, kad varškėčiai būtų sveikesni, galite juos kepti orkaitėje, o vietoj obuolienės naudoti smulkiai pjaustytus obuolius.
Varškėčiams reikės:
- 500g varškės
- kelių šaukštų kvietinių miltų
- 2 šaukštų cukraus
- žiupsnelio druskos
- sviesto
- 2 kiaušinių
- obuolienės (galima naudoti pjaustytus obuolius)
- cinamono
- apelsino
Gaminimas:
Pirmiausia svarbu labai gerai ištrinti varškę, tai galite padaryti šakute. Tuomet įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, žiupsnelį druskos ir cukraus. Galima masę paskaninti ir vaniliniu cukrumi. Visą masę gerai išmaišyti. Išmaišius, reikia lipdyti varškėčių debesėlius. Pasiruoškite lentą ar skardą, apibarstykite ją miltais, kad niekas nepriliptų, ir dėkite ant jos varškėčius.
Į keptuvę įdėkite sviesto, palaukite, koj jis ištirps. Kai keptuvė įkaitusi, dedame varškėčius ir kepame ant nedidelės ugnies apie 10min, kol varškėčiai lengvai paruduos.
Mes siūlome išbandyti varškėčius su obuoliene, cinamonu ir tarkuota apelsino žievele.
DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!