Netradiciniu obuolienės receptu dalijasi maisto tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ autorė Neringa Lindman. Šiemet obelų derlius išties džiugina, tad Neringos virtuvėje patiekalų su jais netrūksta. Estijoje gyvenanti lietuvė pasakoja kepanti blynus, pyragus, bandeles, gamino net obuolių tortą. O ...
Obuolienė
19 straipsnių
Obelis prie namų ar soduose auginantys jau suka galvas – ką daryti su derliumi. Dėžės sparčiai pildosi, bet visų juk nesuvalgysi. Žinoma, obuoliais, kaip ir kitomis gėrybėmis, visada galima pasidalyti su kitais, jei jų turite išties daug – galbūt naudinga ir parduoti. O jei net ir tai darant lieka d...
Mielinės spurgos su obuoliene – turbūt pačios skaniausios. Nes gaminamos pagal seną močiutės receptą. Traškios iš išorės ir minkštos viduje su saldžiai rūgščiu obuolienės lašeliu... Iškepusias mielines spurgas apibarstykite milteliniu cukrumi.
Pyragas su varške – tiek kasdienai, tiek švenčių stalui tinkamas desertas. Ir paruošiamas gana greitai. Patiekite pyragą su obuoliene – du puikiai vienas kitą papildantys skoniai visus maloniai nustebins.
Tam tikrų rūšių obuolius žiemai galima saugoti rūsyje neapdorotus, bet galima bent dalį jų paversti obuolienėmis ar džiovinti. Kodėl? Nes taip įdomiau, skaniau ir tai gali būti puiki dovana.
Bulviniai blynai yra toks paprastas, bet dažniausiai nenuviliantis lietuviškas patiekalas. Ir saugus maistas savaitgalį pavaišinti tėvus arba senelius. Be to, visai neblogai po truputį šluoti bulvių atsargas, pavasaris – ne už kalnų, ir jų norėsis mažiau arba jau lauksite ankstyvų šviežių.
Gardžiai išvirtos obuolienės tiks ir prie pusryčių blynų, ir prie naminio varškės sūrio ar net prie paukštienos patiekalų. Išsirinkite gardžiausią receptą ir išsivirkite šio skanaus lietuviško džemo patys.
Ar esate patyręs virtuvės virtuozas, ar dar tik žalias naujokas – visiems maga savo pačių rankomis sukurti ir tradicinių skonių, o tam tereikia atsigręžti į laiko patikrintus receptus. Šį kartą siūlome prisiminti penkis populiarius uogienių receptus, kurių skonį visi gerai pažįstame dar nuo vaikystė...
Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja gamino naminius varškėčius, tačiau vietoj įprastų padažų varškėčius gardino obuoliene, apelsinų žievelėmis ir cinamonu.
Įvairiomis progomis arba tiesiog kaip malonią staigmeną galima pasigaminti sausainių pyragą, kuris visada patiks ir dideliems, ir mažiems.
Išsivirėte obuolienės? Išsikepkite dar ir pyragą, bus nuostabus desertas!