Užtruksite vos 15 minučių ir sveikus pusryčius pagaminsite visai šeimai. Šių gardintų dribsnių galima įsigyti ir parduotuvėje, bet Smila tikina, kad pagaminti namie jie kur kas skanesni. Taip pat gaminti patiems kur kas pigiau nei įsigyti jau paruoštus iš parduotuvės.
„Mažieji kulinarai“ siūlo granola gardžiuotis ne tik pusryčiams, pasigaminę jos daugiau galite įsidėti kaip sveiką užkandį į mokyklą ar darbą, kad pietų ar vakarienės sulauktumėte negurgiančiu pilvu.
Iš tiesų nors granola laikoma sveiku patiekalu, čia yra naudojami riebalai, ji saldinta medumi, o riešutų maistinė vertė didelė, dėl to pakaks visai nedidelės porcijos, kad pasisotintumėte ir gautumėte pakankamai reikalingų medžiagų.
Granolai reikės:
- avižinių dribsnių
- įvairių riešutų
- džiovintų vaisių
- linų sėmenų ar kitų sėklų
- 80 g. sviesto
- jogurto
- medaus
Gaminimas
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, jį užpilkite ant avižinių dribsnių ir gerai išmaišykite. Tuomet į dribsnius suberkit riešutus, džiovintus vaisius, mėgstamas sėklas ir vėl viską gerai išmaišykite. Mišinį sukrėskite į keptuvę, įdėkite kelis šaukštus medaus. Viską maišykite, kol medus ištirps. Galite valgyti vienus arba su jogurtu. Beje, jei šiuos dribsnius suformavę į nedidelius batonėlius iškepsite orkaitėje, bus puikus sveikas užkandis. Skanaus!
DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!