Tikriausiai akivaizdu, kad tortuose, pyraguose, saldainiuose ir kituose desertuose gausu cukraus. Tačiau daug cukraus slepia ir kai kurie sveikai bei visai nekaltai atrodantys produktai. Tarp tokių produktų – ir pamėgtas pusryčių maistas, ir įvairūs gėrimai, ir netgi tam tikros rūšies salotos.
granola
23 straipsnių
Šis desertas su varške ir bananais pretenduoja tapti vienu sveikiausių ir maistingiausių. Tokį ragaudami nebijosite kalorijų gausos, o organizmą papildysite itin vertingais vitaminais ir mineralais. Deserto su varške ir bananais pasiūlykite ir vaikams, ir svečiams.
Jeigu dar nemėginote, pabandykite iškepti granolą keptuvėje, ne orkaitėje – lengviau maišyti ir daug greičiau pagaminama. Kakavinė granola, pagardinta uogomis – labai skani. Iškepusią ir atvėsusią granolą sudėkite į uždarus indelius.
Ar žinojote, jog trečiasis spalio šeštadienis visame pasaulyje dar žinomas kaip Saldžiausia diena? Ji minima daugiau nei šimtmetį pamaloninant artimus ir mylimus žmones saldžiomis dovanėlėmis ir taip išreiškiant dėmesį, pripažinimą bei dėkingumą. Žinoma, tikrieji smaližiai saldėsiais mėgaujasi ne ti...
Sūrio kremo desertas su granola ir persikais – ir pusryčiams, ir popietei. Trašku, švelnu ir gaivu – tobulas derinys. Sūrio kremo desertą su granola ir persikais papuoškite avietėmis, šilauogėmis ir mėtų lapeliais.
Granolos sausainiai su šokoladu tiks ir prie ryto kavos, ir išvykai. Sodrus juodojo šokolado ir greipfruto bei kokosų derinys kuria nuostabų skonį. Iškepusius granolos sausainius su šokoladu dėkite į šaldytuvą sustingti.
Naminė granola – nes galima į ją sudėti, ko tik norisi. Beje, ji gali tapti ir puikia kalėdine dovana tam, kas vertina rankų darbą ir nuoširdumą, skonį ir sveikatą. Atvėsusią granolą supilkite į stiklainį ir užsukite.
Vėriškių bendruomenės moterys Radviliškio rajone, Vėriškių kaime, turi įkūrusios savo kepyklėlę. Čia jos gamina desertus, granolas ir riešutų sviestą. Birutė Mickaitienė pasakoja, kad netrukus dalis produkcijos išvažiuos ir vieną didžiųjų prekybos tinklų, kuris įsikūręs ne tik Baltijos šalyse, bet i...
Užkandžiai vaikams į mokyklą gali būti sveiki! Naminis granolos batonėlis, vaisiai ir uogos - skani, daug laiko ir pastangų nereikalaujanti priešpiečių dėžutės idėja.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų recep...
Šiltėjantys orai ir beveik atėjusi vasara vėl priverčia daugelį susimąstyti apie tai, kaip atrodome ir ką valgome. Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi keliomis paprastomis taisyklėmis bei receptais, padėsiančiais išlaikyti ne tik subalansuotą mitybą, bet ir lieknesnį kūną.
Karantinas daugeliui pakeitė kasdienę rutiną, o daugiau laiko praleidžiant namuose, dažniau kyla pagunda kulniuoti į virtuvę ir varstyti šaldytuvą. Maisto gamybos ekspertė pažymi, kad jei užkandžiai yra sveiki, jie gali tinkamai papildyti dienos racioną, tačiau derėtų iš anksto apgalvoti ir suplanuo...
Dribsniai, ko gero, pats greičiausias pusryčių pasirinkimas, juk tereikia juos užpilti pienu ar mėgstamu jogurtu. O ar tai sveika – jau kitas klausimas, juk jų sudėtyje neretai dominuoja cukrus. Norint sveikesnių pusryčių parduotuvinius dribsnius verta iškeisti į naminę granolą. Tai tikrai geriausia...
Sveiki užkandžiai yra svarbūs vaikų sveikatai, nes stimuliuoja smegenų veiklą, gerina nuotaiką ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Tai itin svarbu artėjant naujiems mokslo metams, kai po vasaros atostogų energijos prireiks ne tik mažiesiems mokyklinukams, bet ir paaugliams.
Kai lauke karšta, lengvi patiekalai – tiesiog privalomas dalykas. Ir pradėkime nuo pusryčių. Vasarą įprastą avižų košę ar sočius sumuštinius norisi keisti kur kas gaivesniais patiekalais, labiau tinkančiais šiam metų laikui.
Išgirdote gerai – mano granola šokoladinė! Žodžių tam nereikia, užtenka į ją pažiūrėt. Ir valgyti. Niekad nenustoti valgyti.
Profesionalaus krepšininko Lino Kleizos žmona Agneta tikina, kad jų šeimoje pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kurių jie nepraleidžia niekada. Dvejų metų sūnelį Jokūbą auginanti garsi šeima atskleidė, kas kiekvieną rytą jiems padeda gauti jėgų, pasiruošti visai dienai, ir pasidalijo savo tobul...
Šįkart „Mažieji kulinarai“ Smila ir Mykolas gamino sveiką, skanų ir sotų pusryčių patiekalą - avižinius dribsnius su medumi ir riešutais, amerikiečių vadinamą granola.
Šįkart „Mažieji kulinarai“ Smila ir Mykolas gamino sveiką, skanų ir sotų pusryčių patiekalą - avižinius dribsnius su medumi ir riešutais, amerikiečių vadinamą granola.