Ėriukas su jaunomis daržovėmis
Reikės:
- 160–180 g. ėriuko šonkauliukų
- 100 g bulvių
- 40 g mažų morkų
- 60 g smidrų
- 40 g šalotinio svogūno
- aliejaus
- akmens druskos
- „Tellicherry“ pipirų
Gaminimas:
- Nuvalome ir 2 mm griežinėliais supjaustome bulves. Griežinėlius blanširuojame karštame vandenyje apie 5–6 minutes ir susukame į rožytės formą.
- Jaunas morkas ir smidrus taip pat nuvalome ir blanširuojame. Prieš patiekdami su patiekalu kaip garnyrą, suformuotas bulves apkepame su kitomis daržovėmis naudodami aliejų, druską ir pipirus.
- Ėriuko šonkauliukus apkepame keptuvėje pagardinę druska ir pipirais. Mėsą iškepame pagal individualius pageidavimus.
- Apkeptas daržoves sudedame į lėkštę, ėriuko šonkauliukus prieš pateikdami apvoliojame žaliuose džiūvėsėliuose. Užpilame padažo.
Skanaus!