Kaip pranešime spaudai sako Ernestos Dapkienės, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė, pirkėjų įpročiai išduoda kasmet augantį susidomėjimą augalinėmis pieno produktų alternatyvomis. Todėl dar pavasarį bendrai visame tinkle veganiškų prekių asortimentas buvo padidintas apie 50 proc.

„Dėl įvairių maistingų medžiagų ir vitaminų gausos, augaliniai gėrimai kasmet tampa vis populiaresni, o jų asortimentas plečiasi. Įsiklausydami į pirkėjų poreikius, nuolatos pildome asortimentą naujovėmis – šiuo metu klientams siūlome net 48 skirtingus augalinio pieno produktus. Visgi, migdolų pienas sulaukia daugiausia klientų simpatijų – pirkėjai Lietuvoje jį renkasi dažniausiai”, – pranešime spaudai sako E. Dapkienė.

Augalinis pienas – lengvesnei šaltai kavai, pieno ir ledų kokteiliams

Prekybos centro maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė sako, kad augalinis pienas yra kur kas lengvesnės tekstūros nei daugumai įprastas karvės pienas, todėl puikiai tinka norint atsigaivinti vasarą. Dar daugiau – jo panaudojimo galimybės yra beribės. Augaliniais gėrimais galima gardinti kavą, naudoti ledų, jogurto ar pieno kokteilių gamybai, ar net užšaldyti į ledo kubelius ir vėliau ruošti šaltą kavos gėrimą.

„Naminis ar parduotuvėje pirktas geros kokybės riešutų pienas aprūpins vitaminais, mineralais ir antioksidantais. Dėl to augalinio pieno pagrindu ruoštas kokteilis – ne tik skanus, bet ir organizmui sveikas gėrimas, nes jame gausu svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip kalcis, fosforas, B grupės vitaminai, kalis ir vitaminas D. Svarbu paminėti, kad skirtingų augaliniųgėrimų rūšys turi ir skirtingų maistinių medžiagų, todėl vertėtų skaityti produkto sudėtį”, – sako prekybos centro maisto ekspertė.

Pasak B. Baratinskaitės, norint kontroliuoti sudedamąsias dalis, tirštumą ir saldumą, šį gardų gėrimą galima lengvai pasigaminti namuose ir vėliau naudoti vasaros skanėstų gamybai. Tačiau norintiems mėgautis latte kava su tiršta pieno puta, ekspertė rekomenduoja įsigyti „barista edition“ rūšies veganišką pieną – ši kategorija yra skirta būtent kavos gaminimui bei tobulos pieno putos plakimui, kadangi turi didesnį riebalų kiekį bei yra kreminės konsistencijos.

Šią vasarą maisto ekspertė rekomenduoja nebijoti eksperimentuoti su riešutų ar sėklų pienu ir siūlo išbandyti vos per kelias minutes pagaminamus augalinio pieno kokteilių receptus, kurie puikiai atgaivins karštą vasaros dieną.

Šokoladinis migdolų- ledų kokteilis

Reikės: vieno puodelio migdolų pieno, keturių šaukštų kakavos miltelių, vieno puodelio veganiškų ledų ir pusės puodelio šaldyto banano. Jei norite, kad kokteilis būtų dar gaivesnis, kartu su produktais galima sutrinti ir kelis ledukus.

Gaminame: ingredientus sudėkite į trintuvą ir plakite tol, kol masė taps vientisa.

Nostalgiškas migdolų gėrimo kokteilis su uogomis

Reikės: stiklinės migdolų pieno, saujos šilauogių, saujos braškių, saujos aviečių ir šaukštelio ispaninio šalavijo sėklų.

Gaminimas: pasiruoštus produktus dėkite į trintuvą ir plakite tol, kol masė taps vientisa.

Avižų pieno glotnutis su špinatais

Reikės: stiklinės avižų pieno, saujos špinatų, mango, banano, vieno arbatinio šaukštelio cinamono. Jeigu norisi saldžiau, kokteilį galima pagardinti šaukšteliu medaus, agavų ar klevų sirupu.

Gaminame: sudėkite visus ingredientus į trintuvą ir plakite tol, kol masė taps vientisa.

Maistingas žaliasis kokosų kokteilis

Reikės: stiklinės kokosų pieno, avokado, dviejų kivių, vieno šaldyto banano ir dviejų saujų špinatų.

Gaminimas: visus produktus dėkite į trintuvą ir plakite tol, kol masė taps vientisa.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Nepraleisk vasaros“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją