Verdant bulvių košę vidun paprastai pilamas skystis jai suminkštinti. Dažnai žmonės pila užvirintą pieną, kartais – pačių bulvių nuovirą. Vienas iš patarimų, nurodomas daugelyje straipsnių apie virtuvę – nepilti viso skysčio iš karto.
Jei supilsite viską, skystis nesusigers į trinamas bulves ir košė išeis gumuluota. Todėl geriausias receptas yra toks: šlakelis-maišymas-šlakelis-maišymas.
Kitas rečiau girdimas, bet labai svarbus patarimas – bulves virti supjausčius didesniais gabalais. Jei verdate jas supjaustę mažais gabaliukais, bus paprasčiau trinti, tačiau daugiau vandens pateks į bulvės vidų ir konsistencija išeis ne tokia, kaip norite, o skonis – prėskesnis.
Taip pat visada verta baigiant trinti košę įdėti truputį riebalų. Net jeigu dosniai suminkštinote ją pienu, gabalėlis sviesto padės išsiskleisti skoniui. O vaikams gali patikti ant košės kaugės uždėti ir jų akyse tirpstantys mažyčiai sviesto gabaliukai.
Skanaus!