Verdant bulvių košę vidun paprastai pilamas skystis jai suminkštinti. Dažnai žmonės pila užvirintą pieną, kartais – pačių bulvių nuovirą. Vienas iš patarimų, nurodomas daugelyje straipsnių apie virtuvę – nepilti viso skysčio iš karto.

Jei supilsite viską, skystis nesusigers į trinamas bulves ir košė išeis gumuluota. Todėl geriausias receptas yra toks: šlakelis-maišymas-šlakelis-maišymas.

Kitas rečiau girdimas, bet labai svarbus patarimas – bulves virti supjausčius didesniais gabalais. Jei verdate jas supjaustę mažais gabaliukais, bus paprasčiau trinti, tačiau daugiau vandens pateks į bulvės vidų ir konsistencija išeis ne tokia, kaip norite, o skonis – prėskesnis.

Taip pat visada verta baigiant trinti košę įdėti truputį riebalų. Net jeigu dosniai suminkštinote ją pienu, gabalėlis sviesto padės išsiskleisti skoniui. O vaikams gali patikti ant košės kaugės uždėti ir jų akyse tirpstantys mažyčiai sviesto gabaliukai.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)