Puri, kreminė, burnoje tirpstanti bulvių košė yra paprastas, pigus ir itin skanus patiekalas. Jį mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai, o jeigu tradicinį receptą pagardinsite paprastu priedu, košė bus tiesiog neatsivalgoma.
Bulvių košė
30 straipsnių
Kreminis lašišos apkepas yra universalus patiekalas, kuris gali būti tinkamas įvairioms progoms – tokioms kaip šeimos vakarienė, pietūs, gimtadienio vakarėlis ir šventinės vaišės. Lašišos apkepą patiekite šiltą.
Bulvių košė – skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltomis dienomis. šį patiekalą rekomenduojama ruošti šeimos pietums ir vakarienėms. Bulvių košę patiekite su šoninės padažu.
Bulvės – puikus garnyras prie daugelio patiekalų, tik nuo pagaminimo būdo priklauso, ar šis garnyras bus ne tik skanus, bet ir sveikas.
Tai vienintelis tikros, purios ir be proto gardžios šilkinės konsistencijos bulvių košės receptas. Skubiai įvardykite ką nors geresnio už kreminę, gausiai sviestu gardintą, garuojančią ir be proto švelnaus skonio bulvių košę. Negalite? Taip ir galvojome. Taigi, daugiau jokių grietai paruošiamų užpil...
Bulvių košė tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas - ypač su priedais. Tačiau ją labai lengva sugadinti. Kaip išvirti pačią skaniausią bulvių košę?
Kai tęsiasi karantinas, visi stengiamės suvalgyti tai, ką turime ir kuo mažiau vaikščioti į parduotuves, norint išvengti kontakto su kitais žmonėmis. Todėl reikia sukti galvą, kaip iš paprastų produktų pasigaminti gardų ir nenuobodų maistą.
Aukštaičiai, žemaičiai, dzūkai ir suvalkiečiai: ar žinote, kokie patiekalai yra populiariausi jūsų krašte? (47)
Skanaudami cepelinus ar šaltibarščius esame tikri, kad tai nacionaliniai mūsų šalies patiekalai – jie pirmiausia šauna į galvą, pagalvojus apie lietuvišką virtuvę. Bet yra ir daugybė kitų lietuviškų valgių ar maisto produktų, kuriais mėgaujamės kasdien, tačiau net nesusimąstome, iš kur jie atsirado....
Tai patiekalas du viename, kadangi kotletai į lėkštę atkeliauja jau su garnyru – bulvėmis, daržovėmis, grybukais ir sūriu. Papildomai, žinoma, dar galima patiekti salotų, šviežių daržovių, bet skubant ir vienas toks kotletas yra labai sotus. Šiuo patiekalu tikrai nustebinsite ne tik namiškius, bet i...
Bulvių košę mėgsta tiek maži, tiek dideli. O kaip ją pagaminti, kad ši būtų pati pati skaniausia – tarsi šilkinė? Dažniausiai žmonės bulvių košę trina su trintuvu. Nepatikėsite – tai yra klaida! Nes trinant trintuvu bulvių košė tampa klijinga ir tąsi. Svarbiausias faktorius – košė turi būti puri. „V...
Mėsos kukuliai – šio patiekalo, kurį gamina jau kelis tūkstančius metų, variacijas galima sutikti bene kiekvienos pasaulio šalies virtuvėje.
Artėjančios šventės daugelį verčia griebtis už galvos – dovanų ir Kalėdų eglutės paieškos bei įvairių puošmenų pirkimas atima ne tik daugybę laiko, bet ir gerokai patuština kišenes. Šalia šių klasikinių šventinių elementų, prisideda ir šventinio stalo ruošimas – patiekalų planavimas ir tinkamų ingre...
Kaip pagaminti bulvių košę, kad ji nebūtų skysta pliurzė, kaip iškepti bulves, kad jos būtų su gardžia traškia luobele? Ir kaip gi iškepti bulves su lupenomis, kad jos nesutrūkinėtų?
Jei galvojate, ką gardaus ir šventiško pagaminti Velykoms, štai puikus garsaus šefo Jamie Oliverio patiekalas. Na, o koks ėriuko kojos kepsnys be košės iš bulvių ir salierų gumbų ir be mėtų padažo?
Nežinau, ar jums taip būna, bet man – nuolat. Šaldytuve dažnai turiu virtų bulvių arba bulvių košės likučių. Tad sugalvojau, kad reikia kokio gero recepto tiems likučiams sunaudoti. Taip atsirado šie puikūs kepsneliai – paprasti, iš kasdienių produktų ir labai skanūs. O taip pat ir universalūs – gal...
Ar įmanoma įsivaizduoti ką nors jaukesnio ir skanesnio už bulvių košę – šiltą kreminės konsistencijos pieno produktais gardintą krakmolingą patiekalą. Pats laikas sužinoti kelias esmines bulvių košės ruošimo paslaptis ir išmėginti klasikinį receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų.
Ši morkų ir bulvių košė tobulai tiks prie įvairių kepsnių, troškinių ar kitų pagrindinių patiekalų. Košė labai gardi ir viena. Kitą dieną košę galite pašildyti keptuvėje, taip ji išliks puri ir drėgna.
Vienas garsiausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas iš restorano „Amandus“ siūlo pasigaminti patiekalą romantišku pavadinimu „Deganti meilė su voveraitėmis“.
Vienas garsiausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas iš restorano „Amandus“ siūlo pasigaminti patiekalą romantišku pavadinimu „Deganti meilė su voveraitėmis“. Šefas pasakoja, kad šio patiekalo receptą parsivežė iš Skandinavijos, tačiau šį kartą nuo savęs pridėjo lengvą cinkelį.