Pirmiausia, naudokite tiek valgomųjų šaukštų miltų, kiek norėsite didelių lietinių. Tarkime, jei planuojate iškepti 10 lietinių, į dubenį dėkite 10 šaukštų miltų.

Antra, nepersistenkite – tešlai pakanka 2 kiaušinių. Arba netgi vieno kiaušinio, o antrojo – tik trynio.

Trečia, tešla visada maišoma su pienu. Taigi iš pradžių į miltų ir kiaušinio mišinį įpilkite pusę stiklinės šalto vandens, o visą likusį praskiedimą darykite su pienu. Pilkite jį lėta srovele, tuo pat metu maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai.

Ketvirta, į tešlą įmaišę po žiupsniuką cukraus bei druskos ir šaukštą aliejaus, palikite pastovėti. Kadangi miltai brinksta, gali būti, kad po pusvalandžio – prieš pat kepant – tešlą reikės dar truputį praskiesti. Jos konsistencija turėtų būti kaip skystos, liesos grietinės.

Ir penkta – rinkitės gerą, nepridegančią keptuvę, o jos dugną patepkite aliejumi. Tai galite padaryti popierinį rankšluostį arba vatos gumulą pamirkę į aliejų.

Ištepę keptuvę liekite tešlą po šaukštą, verskite keptuvę įvairiomis kryptimis, kad tešla pasiskirstytų, ir vos parudus vienai pusei – apverskite. Kai lietiniai lengvai apkeps ir atvės, galėsite sukti į juos įdarus ir apkepti iki parudimo. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)