Pirmiausia, naudokite tiek valgomųjų šaukštų miltų, kiek norėsite didelių lietinių. Tarkime, jei planuojate iškepti 10 lietinių, į dubenį dėkite 10 šaukštų miltų.
Antra, nepersistenkite – tešlai pakanka 2 kiaušinių. Arba netgi vieno kiaušinio, o antrojo – tik trynio.
Trečia, tešla visada maišoma su pienu. Taigi iš pradžių į miltų ir kiaušinio mišinį įpilkite pusę stiklinės šalto vandens, o visą likusį praskiedimą darykite su pienu. Pilkite jį lėta srovele, tuo pat metu maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai.
Ketvirta, į tešlą įmaišę po žiupsniuką cukraus bei druskos ir šaukštą aliejaus, palikite pastovėti. Kadangi miltai brinksta, gali būti, kad po pusvalandžio – prieš pat kepant – tešlą reikės dar truputį praskiesti. Jos konsistencija turėtų būti kaip skystos, liesos grietinės.
Ir penkta – rinkitės gerą, nepridegančią keptuvę, o jos dugną patepkite aliejumi. Tai galite padaryti popierinį rankšluostį arba vatos gumulą pamirkę į aliejų.
Ištepę keptuvę liekite tešlą po šaukštą, verskite keptuvę įvairiomis kryptimis, kad tešla pasiskirstytų, ir vos parudus vienai pusei – apverskite. Kai lietiniai lengvai apkeps ir atvės, galėsite sukti į juos įdarus ir apkepti iki parudimo. Skanaus!