Visų gerų receptų pagrindas – geros sudėtinės dalys. Žuviems kotletams svarbu įsigyti gerą žuvų filė, jei perkate šaldytą – rinkitės ne pačią pigiausią. Taip pat ypatingai skanu rausvieji kotletai, gaminami iš upėtakio ir/arba lašišos filė.
Jums reikės:
Pora-trys riekės batono;
Stiklinė vandens ar pieno;
Svogūnas;
Kiaušinis;
Prieskoniai žuviai;
800 g – 1 kg žuvų filė.
Smulkiausiais gabaliukais supjaustykite (arba, jei turite mėsmalę, sumalkite) žuvų filė. Batoną pamirkykite piene ar vandenyje ir nusunkę sutrinkite į pasigamintą faršą. Įmaišykite kiaušinio trynį.
Smulkiai supjaustę šiek tiek pakepinkite svogūną, įmaišykite ir jį. Galiausiai viską pagardinkite prieskoniais ir formuokite nedidelius kotletukus. Nuo batono su skysčiu jie išeis purūs kaip debesėliai. Skanaus~