Dažnai patariama: bent lengvą sumuštinį. Su kuo jį pasigaminti, kad būtų paprasta ir neužkimštų skrandžio?
Avokadu. Ant riekelės minkštos juodos duonos ar sumuštiniam skirtos grūdinės duonos užtepkite/uždėkite avokado, pabarstykite druska. Šis lengvas ir maistingas patiekalas padės pradėti dieną su energija. Kai kuriems dar patinka pridurti šaukštelį grūdėtos ar paprastos varškės.
Baltu sūriu. Tai – gana neįprastas, ypač kitoms šalims, sumuštinis, tačiau varškės sūris mūsuose pakankamai populiarus ir itin skaniai dera su griežinėliu sviesto bei šviesia sumuštinių duona. Puodelis kavos ar arbatos greta – ir jūs jau sotūs.
Lašiša. Šių sumuštinių paruošimo būdai yra du. Pirmasis: plonytis sluoksnelis sviesto, lašiša ir keli lašai citrinos sulčių arba mažas citrinos gabaliukas. Antrasis: tepamas sūrelis, lašiša ir agurko griežinėlis. Svarbu atsiminti, kad šie variantai gardūs tik su šviesia duona, batonu.
Varške. Ant juodos duonos (geriausia tos, kuri pjaustyta stačiakampiais) uždėkite truputį varškės, o ant viršaus papjaustykite ridikėlių ir paberkite žalumynų. Niam!
Česnakine druska. Paskrudinkite šviesios duonos, užtepkite ant jos sviesto ir pabarstykite žiupsneliu česnakinės druskos. Prašom – lengviausias ir labai gardus variantas.
Skanių pusryčių!