Visų pirma, žinoma, nepamirškite pagrindinio gardintojo – riebalų. Į košę įdėję luistelį sviesto visada daug išlošite.

Kitas pagardintojas – pagrindas, kuriame verdate košę. Skonis bus puresnis, pilnesnis, jei avižų košę virsite ne vien vandenyje, bet vandenyje su pienu.

O galiausiai – pagardai, košę jau išvirus. Įprastai valgytojai avižų košę gardina saldžiais priedais: bananais, mėlynėmis ar šilauogėmis, riešutų sviestu. Taip ir košė išeina saldi. O ką daryti, jei to saldumo nemėgsti?

Daugelis nė nežino, kad pasinaudojus šia gudrybe košė bus ne tik sūri, bet ir su fantastišku prieskoniu. Tereikia ją verdant įberti mažą žiūpsnelį druskos, o išvirus ir įdėjus sviesto – apibarstyti tarkuotu sūriu. Visai nedaug jo, kad košė netaptų pernelyg kaloringa.

Tačiau patikėkite, skonį tai pakeis, o jūs būsite atradę naują tradicinės košės versiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)