Taigi, kaip tai padaryti prieš pat baigiant gaminti? Yra keli būdai.

1. Nusemti vandens. Šis būdas pats akivaizdžiausias ir paprasčiausias. Jei prieš baigiant virti sriubą matote, kad liko per daug skysčio, tiesiog jo nusemkite. Tai ypač tinka, kai žadate trinti sriubą – taip ji lengviau taps kremine, o prireikus visada galėsite papildomai įpilti grietinėlės.

2. Įdėti šaukštą miltų. Būdas naudojamas taip pat, kaip gaminant padažą. Prieš baigiant virti sumažinkite ugnį, o tada šaukštą miltų lėtai suberkite į sriubą, visą laiką intensyviai maišydami, kad nebūtų gumuliukų.

3. Įdėti didelį šaukštą sūrelio. Taip, taip – lydyto ar tepamo sūrelio. Jei turite porcijomis padalinto sūrelio, galite įmesti visą trikampėlį. Ištirpęs jis nuspalvins sriubą kaip grietinėlė, suteiks malonaus, minkšto prieskonio, bei kiek sutirštins tekstūrą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)