Taigi, štai cibulynės receptas, ir kaip juokauja Simona – žemiau vertimas tiems, kad jos nesupras video žemaičiuojant:


24 porcijoms reikės:

3–4 didesnių silkių filė (kokios tik patinka)

4 vidutinio dydžio svogūnai (į mažesnę pusę)
70 ml acto
Druskos ir pipirų pagal skonį, bet negailėkit, turi būt ryškus skonis
Sauja krapų
Citrinos (nebūtinai, bet labai tinka)
1 litras labai labai šalto vandens

Gaminame:

Silkės file kepame orkaitėje 220–240 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių ar net ilgiau kol labai gražiai sukeps, bet NESUDEGS. Būtinai stebėkit situaciją.

Svogūnus susmulkiname mažučiais gabaliukais, greičiausia ir efektyviausia smulkintuvu bet žinoma galit ir peiliu.

Kai silkė sukepa ją kartu su svogūnais sutriname, užpilame lediniu vandeniu, dedame krapus ir citriną, taip pat ir actą bei druską (kiti ir cukraus deda dar).

Ragaukite… kad būtų gaivu, ir kad paragavus norėtųsi stiebtis, va taip tą širdį turi paliesti.

Garnyrai pagal skonį: virtos bulvės, keptos bulvės, kastinys.

Skanaus ir su artėjančiomis šventėmis!

Simonos Aleksės cibulynė. Nuotr. iš asmeninio archyvo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)