Paprastas, greitas ir pigus gaminys gerai žinomas ir mūsų senoliams. Dzūkai panašiai gamina šiuškes, aukštaičiai – švilpikus ar bulvių virtinukus, o valgyti juos galima ir karštus, ir šaltus.
Dar reiks žiupsnelio druskos, pipirų, galite gardinti mėgstamomis žolelėmis.
Brangiausias šiame gaminyje – aliejus, mat jo reikia tiek, kad bent apsemtų bent pusę spurgytės.
Jei masė limpa prie rankų – galite rankas šiek tiek patepti aliejumi, tuomet spurgytes bus lengviau gaminti.
Kol formuojate rutuliukus – įkaitinkite keptuvėje ar kitame, Jums patogiame inde, aliejų. Į karštą aliejų dėkite spurgytes ir apkepkite, iki gražiai paruduos, tam užteks vos kelių minučių.
Prie šio užkandžio galite šeimos nariams ar svečiams pasiūlyti ir pieno, ir įvairių padažų. Jei esate iš tų, kurie bulvinius blynus gardina uogiene – prie spurgyčių ji taip pat puikiai tiks.
Egzotiškesnio skonio mėgėjai gali išbandyti net mėtas – spurgytės gausis gaivaus skonio. O jei svečiai praneša, kad pasirodys po valandos – tokį užkandį tikrai spėsite paruošti.