Jei dar ne viską pasodinote sklype, nesijaudinkite, dar yra laiko užbaigti gegužės mėnesio darbus darže ar sode.
bulvė
25 straipsnių
Nė kiek neabejojame, kad kiekvienas grilio meistras turi savų gaminimo kepsninėje gudrybių – kas firminį marinato receptą po devyniais užraktais slepia, o kas jau seniai atradęs, kaip iškepti tobulai sultingą kepsnį. Keliomis gudrybėmis, kurios tikrai palengvins gaminimo procesą, pasidalinti norime ...
Dar niekada nebuvo taip lengva pagaminti kugelį. Mėgstate kugelį ir norėtumėte juo gardžiuotis dažniau, bet niekaip neprisiruošiate jo gaminti dėl laiko stokos? Nesinori sėdėti ilgai skutant bulves ar jas tarkuojant? Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas net tris mėnesius darė įvairius eksperimentus ir ta...
Šį karta laida „Lengvai ir skaniai“ dedikuota lietuvių taip mėgstamai bulvei, bulvei ir dar kartą bulvei.
Dietistė paaiškino, kada bulvės naudingos, o kada žalingos organizmui: prieš virimą nuskusdami ir laikydami vandenyje darome didelę klaidą (1)
Ko gero nėra namų, kuriuose lietuvių nuo seno numylėta daržovė – bulvė – nebūtų mėgstama ir dažnai naudojama virtuvėje. Didžiausio lietuviško prekybos tinklo duomenimis, šalies gyventojai šią daržovę renkasi vis dažniau, o šiemet jau spėjo įsigyti net penktadaliu daugiau bulvių nei prieš du metus. N...
Beveik 300 rūšių bulvių ir laukinių šių daržovių giminaičių genomo sekas nustatę mokslininkai tikisi sukurti tokią šios kultūros veislę, kuri pasižymėtų didesne maistine verte, atsparumu ligoms ir nepalankioms oro sąlygoms.
Dabar – pačios šviežiausios bulvės ir dažnas lietuvis skuba gaminti įvairiausius patiekalus iš per vasarą pasiilgtos daržovės. Sako, pagal suvartojamą kiekį bulves būtų galima laikyti antrąją mūsų duona – juos mėgsta tiek maži, tiek suaugę. Ir nors dauguma bulvę laiko kaloringa ir svorį auginančia d...
Artur Lebedenko-Swan bando išteisinti tris demonizuojamus maisto produktus: užteks juos kaltinti dėl jūsų nutukimo (2)
Pripažinkite, jog esate atsisakę tam tikrų produktų, kurie, pasak ilgamečių legendų, padės greičiau atsikratyti viršsvorio? Kiekvienas iš mūsų girdėjome savo draugų, pažįstamų ar socialinių tinklų žvaigždučių tarpe, kokie stebuklai vyksta nevalgant duonos ar makaronų.
Kone visuose namuose po pietų ar vakarienės kartais lieka virtų bulvių, ar gera „sauja“ bulvių košės, kurių visai nesinori išmesti, bet pamaitinti šeimą jau per mažas kiekis. Tokį likutį galite panaudoti užkandžiui – bulvių spurgytėms.
Egzistuoja daugybė būdų ir priemonių nešvariems indams išplauti. Tačiau niekas nesukelia tiek galvos skausmo, kiek prikepusios keptuvės plovimas. Daugelis žmonių įsitikinę, kad su atspariais nešvarumais susidoroja tik specializuota buitinė chemija. Iš tikrųjų tai ne visai tiesa. Yra daugybė gana vei...
Plungės šv. Jono krikštytojo bažnyčios pašonėje įsikūrusi „Kvietka In“ plačiai atvėrė savo duris visiems, norintiems geriau pažinti paslaptingą naudingųjų augalų pasaulį. Po jį į gėlių ir dovanų saloną susirinkusias moteris vedžiojo žoliautoja Giedrė Bružienė, atvykusi iš Gerduvėnų kaimo, esančio ša...
Bulvė – viena populiariausių mūsų kraštų daržovių. Apie ją galima išgirsti įvairių nuomonių, dažniausiai – kad tai yra nesveikas ir itin kaloringas produktas, todėl bulvių patiekalų reikėtų vartoti kuo mažiau. Kas čia tiesa, o kas – nelabai, teiraujuosi dietistės, mitybos specialistės, tinklaraščio ...
Visi tėvai įdėmiai suklūsta, išgirdę naujų patarimų, kaip nuraminti besiožiuojančią, isterijos apimtą atžalą. Žadama, kad itin veiksminga – gudrybė su bulve.
Prancūzų filosofas ir literatūros kritikas Roland'as Barthesas 1957 metais išleistame esė rinkinyje gruzdintas bulvytes pavadino „patriotiškomis“ ir „tikruoju prancūziškumo ženklu, atsiskleidžiančiu per maistą“. Nors kilusios iš Pietų Amerikos, bulvės tradiciškai laikomos savomis daugelyje pasaulio ...
Nutukimas – viena didžiausių mūsų laikų sveikatos bėdų, bet dideli pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnelių. Minėdami Pasaulinę nutukimo dieną, pabandykime žengti bent vieną iš šių sveiko maisto technologės Ramintos Bogušienės siūlomų žingsnių, padedančių išsaugoti normalų kūno svorį.
Mokslininkai pasilinksmino: iš bulvės pagaminta baterija gali ilgiau nei mėnesį dovanoti šviesą (57)
Izraelyje kuriama augalinio pagrindo elektros sistema, kuri bus gerokai pigesnė už baterijas. Tačiau kodėl niekas tuo nesidomi?
Bulvė – daugiau nei maistas: faktai, keliantys nuostabą, ir specialistų rekomendacijos, kaip tinkamai paruošti (8)
Dažnas lietuvis neįsivaizduoja savo mitybos be bulvių. Nuo seno ji buvo naudojama tiek pasaulio, tiek Lietuvos virtuvėje. Neveltui bulvė šiandien yra ketvirtas maistinis augalas pagal svarbą pasaulyje. Tiesa, kad tokiu taptų, ji turėjo nueiti ilgą ir sunkų kelią. Šiandien per metus visame pasaulyje ...
Jei namuose laikote bulves, tikriausiai esate pastebėję, kad kai kurios būna pažaliavusios ir, matyt, nebus naujiena, kad taip atsitinka nuo pernelyg daug šviesos. O ką darote su šiomis bulvėmis? Išmetate ar tiesiog nupjaunate žalią dalį?