„Niekas netikėjo, kad čia kada nors bus ne mėsa, bet dar po karkos sunku į mėsą žiūrėti“, – dalindamasis receptu, sako L. Suodaitis, tarp kurio receptų įprastai dominuoja mėsa.
Šįkart jis pristato vakarienę vos iš dviejų ingredientų – sviestinio moliūgo ir ožkos sūrio.
Dviems porcijoms reikės:
sviestinio moliūgo
2 indelių ožkos sūrio
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Pagal skonį – druskos, pipirų ir šviežių žalumynų
Gaminimas:
1. Moliūgą perpjauti per pusę išilgai. Sėklas išskobti ir išmesti.
2. Moliūgo minkštimą ištepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais.
3. Moliūgo puseles apsukti folija ir dėti į grilį, įkaitintą iki 180oC. Palikti kepti apie 1,5–2 valandas.
4. Į moliūgo puselės išskobtą vietą dėti indelį ožkos sūrio (vienam moliūgui – 2 indeliai). Tuomet užberti šviežių žalumynų – krapų, čiobrelio, raudonėlio.