„Niekas netikėjo, kad čia kada nors bus ne mėsa, bet dar po karkos sunku į mėsą žiūrėti“, – dalindamasis receptu, sako L. Suodaitis, tarp kurio receptų įprastai dominuoja mėsa.

Šįkart jis pristato vakarienę vos iš dviejų ingredientų – sviestinio moliūgo ir ožkos sūrio.

Dviems porcijoms reikės:

sviestinio moliūgo
2 indelių ožkos sūrio
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Pagal skonį – druskos, pipirų ir šviežių žalumynų

Gaminimas:

1. Moliūgą perpjauti per pusę išilgai. Sėklas išskobti ir išmesti.

2. Moliūgo minkštimą ištepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais.

3. Moliūgo puseles apsukti folija ir dėti į grilį, įkaitintą iki 180oC. Palikti kepti apie 1,5–2 valandas.

4. Į moliūgo puselės išskobtą vietą dėti indelį ožkos sūrio (vienam moliūgui – 2 indeliai). Tuomet užberti šviežių žalumynų – krapų, čiobrelio, raudonėlio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)