Proporcijos varijuoja priklausomai nuo to, kokio saldumo ir skonio intensyvumo limonado norite.
Tobulo limonado receptas
6 porcijos
Gudrybė – jei norite intensyvesnio skonio, nutarkuokite žievelę nuo vienos citrinos ir suberkite į paprastą sirupą, jam kaistant. Kai cukrus ištirps, išjunkite viryklę, o tarkuotas žieveles kelias minutes palikite, paskui perkoškite.
Jums reikės:
1 stiklinė baltojo granuliuoto cukraus,
1 stiklinė vandens (sirupui),
1 stiklinė citrinos sulčių,
2–3 stiklinės vandens (praskiesti).
Kaip gaminti:
1. Pirmiausia pasigaminkite sirupą. Suberkite cukrų ir supilkite vandenį į nedidelį puodą, užkaiskite ant viryklės. Maišykite, kol ištirps cukrus, tada nukelkite puodą nuo viryklės.
2. Kol vanduo sirupui kaista, išspauskite citrinų sultis. Priklausomai nuo citrinų dydžio, stiklinei sulčių turėtų pakakti 4–6 citrinų.
3. Į ąsotį supilkite sirupą ir citrinos sultis. Įpilkite 2–3 stiklines šalto vandens, paragaukite. Jei skonis atrodo intensyvus, įpilkite daugiau vandens. Tik atsiminkite, kad ledo kubeliai tirpdami natūraliai praskies limonadą. Jei limonadas atrodo saldokas, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
Įdėkite į šaldytuvą 30–40 min.
Patiekite su ledu ir citrinos riekelėmis.