Gabija – pirmoji šalies imtynininkė, kuri Lietuvai atstovaus olimpinėse žaidynėse.

Tuo tarpu sunkiasvoriui Mantui Knystautui šiek tiek pritrūko sėkmės. Būtent galiūnas iš Lietuvos liko pirmas už klasifikuotų imtynininkų ribos, o perskirstyti kelialapiai iškeliavo į Bulgariją ir Estiją.

Kiek anksčiau federacija skelbė, jog Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) įsteigta Individualų neutralių sportininkų (AIN) tinkamumo vertinimo komisija (AINERP) vertino kiekvieno sportininko, turinčio Rusijos arba Baltarusijos pasą, tinkamumą dalyvauti 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Iš 16 patvirtintų imtynininkų 10 AIN turi Rusijos pasus, o šeši – Baltarusijos pasus. Per UWW kvalifikacinius renginius AIN su Rusijos pasais uždirbo 16 kvotų, o Baltarusijos pasų turėtojai laimėjo 10 Paryžiaus kvotų.

„Atnaujintame AIN atletų sąraše neliko Nadeždos Sokolovos pavardės. Ilgai svarstėme, kokia metodika UWW vadovausis, skirstydama atsilaisvinusias vietas. Mūsų prognozės, jog UWW remsis Europinės kvalifikacinės atrankos, vykusios balandžio mėnesį Baku, rezultatais, pasitvirtino, – emocingai nestandartinį atrankos rebusą vyniojo treneris Aivaras Kaselis. – Logika paprasta. Į Paryžių galėjo patekti tik finalininkės. Pirmos dvi atletės (Nadežda Sokolova (AIN) ir Oksana Livač (UKR) atsirinko Baku, o trečią vietą užėmusi vokietė Anastasia Blayvas kelialapį iškovojo gegužę vykusioje pasaulinėje atrankoje. Po TOK filtro, AIN atstovė Sokolova išmesta iš olimpinio turnyro, o jos vieta atiteko Gabijai Dilytei, kuri atrankoje liko arčiausiai kvalifikacijos ir užėmė ketvirtą vietą. Išsipildė mano svajonė!“.

Europos atranka į OŽ vyko balandžio mėnesį, o pasaulinė atranka gegužę. Europos atrankoje kvalifikavosi tik finalininkės (dvi atletės). Gabija užėmė ketvirtą vietą, tačiau, AIN imtynininkę pašalino, o trečią vietą užėmusi atletė kelialapį iškovojo pasaulinėje atrankoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją