Tokiu būdu olimpinį atrankos turnyrą Puerto Riko sostinėje San Chuane mūsiškiai pradėjo pergalingai – 96:84 įveikta Meksika.

Iki Paryžiaus olimpinių žaidynių reikia dar trijų, o minimaliai – dviejų pergalių (antroje grupės akistatoje su Dramblio Kaulo Krantui užtektų ir nepralaimėti dviženkliu skirtumu).

„Tai buvo pirmos rungtynės, kurias nėra lengva žaisti, ypač su tokia komanda kaip Meksika, kuri daug bėga ir turi daug žaidėjų, kurie gali pelnyti taškus. Jie pridarė mums didelių problemų pirmoje rungtynių pusėje ginantis du prieš du. Trečiame ketvirtyje sugebėjome pasirodyti geriau. Ir kaip treneris sakė, turime stipriau ir užbaigti mačus“, – po link Prancūzijos žengto pirmojo žingsnio sakė T. Sedekerskis.

Jis pats buvo vienas rezultatyviausių ir su 12 taškų (4/4 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 4/4 baudos) nusileido tik karjeros pasirodymą rinktinėje surengusiam Mariui Grigoniui, sušveitusiam 21 tašką.

Tado rekordas ginant šalies garbę yra 14 taškų, kuriuos jis pelnė pernai Filipinuose vykusiame planetos pirmenybių ketvirtfinalyje su Serbija.

Po pergalingo pirmojo susitikimo Vitorijos „Baskonia“ kapitonas nusilenkė solidžiam palaikymui, kurį turėjo lietuviai – už juos San Chuano „El Choliseo“ arenoje sirgo daugiau nei šimtas šalies atributika pasipuošusių gerbėjų.

„Krepšinis Lietuvoje yra kaip antra religija. Kaskart kai mes vykstame į turnyrus, tikimes juose išvysti ir savo fanus. Taip nutiko ir čia. Jie palaiko mus ir yra kaip šeštas mūsų žaidėjas. Tai mums labai svarbu. Tikimės, kad dabar atvyks dar daugiau fanų iš Lietuvos, nes mūsų šaliai patekti į olimpines žaidynes yra supersvarbu“, – pabrėžė T. Sedekerskis.

Tuo metu Meksikos stovykloje, nepaisant patirtos nesėkmės, taip pat vyravo pozityvi atmosfera.

„Esu labai laimingas tuo, kaip šie vyrai kovojo. Tai buvo geros 40 minučių prieš favoritę Lietuvą. Galbūt tik antrąją pusę pradėjome kiek nerangiai, o tokie varžovai priverčia sumokėti už kiekvieną klaidą. Jie spurtavo 8:0, paėmiau minutės pertraukėlę, tada dar pridėjo 7:0 ir viskas, rungtynės buvo nulemtos.

Ketvirtame kėlinyje atsigavome, laimėjome jį 10 taškų (23:13) ir finišavome geromis nuotaikomis. Juk kovėmės su geriausiais Eurolygos žaidėjais ir Domantu Saboniu, kuris yra NBA žvaigždė“, – pastebėjo meksikiečių strategas Omaras Quintero.

Lietuviai po mažiau nei 20 valandų stos į antrąją dvikovą – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 00:30 val. susirems su Dramblio Kaulo Krantu.

A grupėje, be lietuvių ir meksikiečių, dar grumiasi Dramblio Kaulo Krantas. Paraleliai vykstančioje B grupėje lenktyniauja Italija (FIBA-13), Puerto Rikas (FIBA-16) ir Bahreinas (FIBA-67).

Į pusfinalį prasibraus po dvi geriausias A ir B grupių rinktines, o bilietai į Prancūzijos sostinę atiteks tik viso turnyro nugalėtojams.

Sėkmės atrankoje atveju, lietuviai Paryžiaus žaidynėse grumtųsi C grupėje kartu su keturiskart paeiliui olimpinių aukso medalių savininke JAV komanda, pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu.

Olimpinio atrankos turnyro San Chuane tvarkaraštis:

trečiadienis, liepos 3 d.

B grupė

00:30 val. Italija – Bahreinas 114:53

A grupė

03:30 val. Meksika – Lietuva 84:96

ketvirtadienis, liepos 4 d.

A grupė

00:30 val. Lietuva – Dramblio Kaulo Krantas

B grupė

03:30 val. Bahreinas – Puerto Rikas

penktadienis, liepos 5 d.

B grupė

00:30 val. Dramblio Kaulo Krantas – Meksika

A grupė

03:30 val. Puerto Rikas – Italija

šeštadienis, liepos 6 d.

23:00 val. pirmasis pusfinalis

sekmadienis, liepos 7 d.

02:00 val. antrasis pusfinalis

pirmadienis, liepos 8 d.

01:00 val. finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją