Tiesa, iki pat išvykimo į Prancūzijos sostinę, kuris numatytas tik po dviejų savaičių, Lietuvos rinktinės stovykloje toliau sportuos ir likę du kandidatai – Darius Tarvydas bei Marijus Užupis.

Jie vis dar turi šansą patekti į olimpinę rinktinę, jei kuris nors dabartinio ketvertuko žaidėjas patirtų traumą.

Liepos 13-14 dienomis Kazachstane dar vyks „Almaty Masters“ varžybos su iš rinktinės kandidatų sudaryta Raudondvario „Hoptrans“ ekipa, o kitą savaitgalį Kaune Lietuvos nacionalinė ekipa turės eilę kontrolinių susitikimų su taip pat olimpiadoje dalyvausiančia Lenkijos rinktine.

Primename, jog 3x3 krepšinis Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vyks liepos 30 – rugpjūčio 5 dienomis Eliziejaus laukų pakraštyje įsikūrusioje Santarvės aikštėje (pranc. Place de la Concorde).

Dainius Novickas, 3x3 rinktinės treneris

„Važiuojame tik dėl medalių! Būkime atviri, sunkiau patekti, nei iškovoti medalį. Mano vertinimu, atmetus dvi silpniausias komandas 6 rinktinės pretenduoja į olimpinius medalius.

Pats turnyro tvarkaraštis nebus suspaustas, mačiau, pirmą dieną žaisime tik vieną mačą, antrą – vėl viena akistata, trečią dieną laukia du mačai.

Prieš ketvirtfinalį – laisva diena, bus to laiko pasiruošti. Manau, tikrai važiuojame dėl medalių. Dabar komandoje, visame štabe, matau, nėra euforijos dėl to, kad patekome į Paryžių.

Būtume euforijoje, jei į Paryžių keliautume kaip turistai, bet mūsų tikslai kiti ir žinome, dėl ko keliaujame – tik dėl medalių“, – Delfi prieš savaitę kalbėjo D. Novickas.

Olimpinės žaidynės, kurių programoje trijulių krepšinis pasirodys antrą kartą, Paryžiuje laukia liepos 26 – rugpjūčio 11 d.

Olimpinėse žaidynėse varžysis 8-ios rinktinės: be šeimininkų prancūzų ir lietuvių olimpinių medalių sieks lenkai, serbai, amerikiečiai, latviai, kinai bei olandai.

Siųsk palinkėjimą mūsų olimpiečiams ir laimėk dviratį! Parašyk palinkėjimą mūsų 3x3 rinktinei ar kitiems Lietuvos olimpiečiams, o keturi linkėjimų autoriai bus apdovanoti UAB „Dviračių arena“ įsteigtais prizais – dviračiais „SCOTT“.

Palinkėjimus galite rašyti čia: delfi.lt/apps/viena-sirdis/.