Ingredientai
Džiovinti baravykai
40 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Jogurtas
180 g
Konjakas
20 ml
Alyvuogių aliejus
8 šaukštas
Apelsinų marmeladas
1 šaukštas
Porcijos: 6
Grybų mėgėjams - pikantiškas patiekalas.
Gaminimo eiga
Džiovintus grybus užpilkite 6 šaukštais virinto vandens su druska, džemu ir konjaku ir palikite 30 min. pamirkti. Paskui nusunkite ir smulkiai supjaustykite.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, 6 min. pakepkite 6 šaukštuose aliejaus.
Tada sudėkite į keptuvę susmulkintus džiovintus grybus, supjaustytus šviežius grybus, čiobrelius ir smulkintus česnakus. Po 2 min. suberkite susmulkintas petražoles ir skystį, kuriame mirkėte džiovintus grybus.
Troškinkite apie 30 min., kol grybai bus minkšti. Tada įberkite druskos, pipirų. Sumaišykite jogurtą su šafranų užpilu ir likusiu aliejumi. Patiekite su alyvuogėmis.