Ingredientai
Miltų
3 stiklinė
Grikių miltai
1 stiklinė
Grietinės
2 stiklinė
Pienas
1 stiklinė
Vandens
1 stiklinė
Kiaušiniai
5 vnt.
Sviestas
50 g
Mielės
30 g
Cukraus
1 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Mielas ištirpinkite šiltame vandens ir pieno mišinyje, suberkite grikių miltus, išmaišykite ir pastatykite šiltoje vietoje.
Grietinę sumaišykite su kvietiniais miltais, užmaišykite skystoką tešlą. Supilkite išplaktus baltymus, ištirpintą sviestą, suberkite druską, cukrų, išmaišykite.
Tešlą su mielėmis sumaišykite su kita tešla ir vėl pastatykite į šiltą vietą. Kai pakils, kepkite blynus aliejuje.