Ingredientai
Grybai
10 kg
Cukraus
200 g
Acto
50 ml
Lauro lapai
5 vnt.
Vandens
1.5 l
Citrinos rūgštis
3 g
Juodųjų pipirų
20 vnt.
Česnako
10 skiltelė
Krapų stiebai
5 sauja
Aliejaus
50 ml
Gaminimo eiga
Grybus nuvalykite, kruopščiai nuplaukite. Didesnius grybus supjaustykite dalimis. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite citrinos rūgšties ir virkite 40 min., nugriebdami putas.
Likus 5 min. iki virimo pabaigos, supilkite actą ir pridėkite prieskonių.
Grybus sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Užpilkite marinatu taip, kad jis visiškai užlietų grybus. Ant viršaus užpilkite augalinio aliejaus. Uždenkite stiklainius pergamentiniu popieriumi, išteptu garstyčiomis. Laikykite šaldytuve.