Ingredientai
Maltos vištienos
600 g
Grietinėlės (35 proc. riebumo)
1 stiklinė
Kiaušiniai
2 vnt.
Pienas
0.33 stiklinė
Batonas
6 riekelė
Džiovintos slyvos
0.5 stiklinė
Džiovinti obuoliai
0.5 stiklinė
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Džiovintus obuolius ir slyvas nuplaukite, pamerkite į vandenį, palaikykite 2 val. ir sumalkite. Į maltą vištieną įberkite druskos, pipirų ir pamažu pildami grietinėlę gerai išsukite.
Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinius su pienu ir trupučiu druskos, į kitą įberkite miltų, o į trečią sudėkite mažais kubeliais supjaustytą batoną.
Iš vištienos suformuokite nedidelius kotletukus į kiekvieno vidų dėdami džiovintų vaisių įdaro. Kotletukus apvoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinių plakinyje ir dar apvoliokite batono kubeliuose.
Apkepkite įkaitintame aliejuje, sudėkite į skardą ir dar 10 min. kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje.