Ingredientai
Želatinos
2.25 šaukštelis
Vandens
0.25 stiklinė
Moliūgai
1.5 stiklinė
Rudasis šviesus cukrus (smulkus)
0.5 stiklinė
Cinamono
0.5 šaukštelis
Muskato riešutai
0.5 šaukštelis
Imbieras
0.25 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.125 šaukštelis
Grietinėlės (35 proc. riebumo)
2.25 stiklinė
Vanilės ekstraktas
1.5 šaukštelis
Imbieriniai sausainiai
20 vnt.
Porcijos: 8
Pagaminti šį nuostabų desertą – tikras juokų darbas. Lengva ir gardu – daugiau nebenorėsite grįžti prie pyragų.
Gaminimo eiga
Suberkite želatiną į vandenį, minutę palaukite. Užvirinkite maišydami, kol želatina ištirps. Sumaišykite želatinos mišinį, moliūgą, rudąjį cukrų, prieskonius ir druską.
Suplakite vieną stiklinę grietinėlės su puse šaukštelio vanilės, tuomet įmaišykite į moliūgų mišinį.
Suplakite likusią grietinėlę su likusiu šaukštu vanilės.
Dėkite į kiekvieną stiklinę apie ketvirtadalį moliūgų mišinio, tuomet pabarstykite sausainiais ir įdėkite porą šaukštų plaktos grietinėlės. Kartokite sluoksnius dar sykį, užbaigdami grietinėle. Atvėsinkite bent dvi valandas.
Desertas gali būti pagamintas prieš dieną ir atšaldytas.