Ingredientai
Miltų
400 g
Sviestas
200 g
Rikotos sūris
250 g
Pienas
200 ml
Cukraus
300 g
Kiaušiniai
4 vnt.
Tirpi kava
2 šaukštas
Kepimo milteliai
0.5 pakelis
Vanilinio cukraus
1 pakelis
Miltų
100 g
Sviestas
80 g
Cukraus
120 g
Juodasis šokoladas
100 g
Graikiniai riešutai
100 g
Porcijos: 10
Kava kvepiantis pyragas sekmadienio rytui.
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą, rikotos sūrį, cukrų ir vanilinį cukrų ir gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Kai masė taps vienalytė, suberkite miltus ir kepimo miltelius, supilkite pieną su ištirpinta jame kava. Gerai išplakite.
Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Pyrago viršui sumaišykite miltus, cukrų ir sviestą, kol susidarys trupiniai. Galiausiai įmaišykite smulkiai sutrupintą šokoladą ir riešutus. Užbarstykite ant paruoštos tešlos.
Pyragą kepkite maždaug valandą 180 laipsnių karštumo orkaitėje.