Ingredientai
Pjaustyti pomidorai
1.5 kg
Geltonos paprikos
1.5 kg
Didelės tarkuotos morkos
500 g
Cukraus
80 g
Acto
250 ml
Aliejaus
500 ml
Druskos, pipirų
20 vnt.
Didesnių svogūnų
3 vnt.
Porcijos: 5
Ukrainietiškoje mišrainėje – pomidorai, paprikos ir morkos. Nuostabus pagardas prie mėsos, makaronų patiekalų. Ukrainietišką mišrainę vėsioje vietoje galima laikyti iki pavasario.
Gaminimo eiga
* Visas daržoves supjaustykite pusžiedžiais, svogūnus – žiedais, paprikas – šiaudeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
* Viską sudėkite į dubenį, suberkite cukrų, druską, supilkite actą ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite, tada sudėkite salotas į stiklainius, į kiekvieną stiklainį įdėkite po 4 grūdelius pipirų.
* Stiklainius kaitinkite 1 val., paskui užsukite, apverskite, užklokite ir palaukite, kol atvės.