Gintaro Repšo receptas.

Gaminimo eiga

Plonomis juostelėmis supjaustoma jautiena. Apibarstoma truputėliu druskos ir šviežiai maltais pipirais.

Smulkiai sukapojama kalendra, mėta, česnakas, raudonasis svogūnas, svogūnų laiškai, šviežias čiobrelis, thai bazilikas, imbieras, čili pipiras.

Į gerai įkaitintą wok keptuvę suberiame jautieną, raudonąjį svogūną, svogūnų laiškus, česnaką, imbierą, įdedame vieną šaukštą medaus ir viską gerai maišome. Kepame neilgai, kad jautiena išliktų sultinga ir minkšta. Tuomet pabaigoje įmaišome likusias smulkintas žoleles. Gerai permaišome ir nuimame nuo ugnies.

Putpelės kiaušiniai turi būti jau išvirti ir atvėsę, tad juos verdame pirmu taikiniu.

Salotas (Iceberg, roamninės) išplėšome dideliais lapais, mat serviruojant lėkštėje šios salotos taps vadinamuoju debenėliu jautienai.

Mango supjaustome kuo plonesnėmis juostelėmis. Agurką taip pat.

Kai lėkštėje jau bus salotų lapai, tuomet dar kartelį pakaitinsime wok keptuvę ant ugnies, įbersime šviežios kalendros ir viską subersime į jau paruoštą salotų lapų dubenėlį. Dedame Frize salotas.

Puošime čiobrelio, pipirnės daigeliais ir žiedais, našlaitės žiedu.

Šalia pepjautą perpus padėsime putpelės kiaušinį, mango juosteles, šviežio agurko juosteles, apibarstysime juodojo sezamo sėklomis, papuošime kalendros lapeliu, našlaitės žiedu.