Gaminimo eiga

Marinatui nulupkite česnaką, kiekvieną skiltelę perpjaukite perpus. Iš paprikos išimkite sėkleles, supjaustykite žiedeliais.

Sumaišykite actą su kiek pakaitintu medumi, kad masė būtų vientisa.
Nupjaustykite nuo šonkauliukų plėveles, supjaustykite po 2 šonkauliukus. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais.

Sudėkite mėsą į polietileninį užspaudžiamą maišelį, įdėkite kartu česnakus, papriką, sulaužyta lauro lapą, cinamono lazdelę, visus pipirų grūdelius (juos galite šiek tiek pagrūsti).

Supilkite acto masę, užspauskite maišelį, visą orą išspauskite. Pakratykite maišelį, kad pasiskirstytų skystis. Padėkite į šaldytuvą 3 – 4 val.

Išimkite šonkauliukus iš šaldytuvo, tegu sušyla iki kambario temperatūros, apie 30 min. Paskui sudėkite visą maišelio turinį į aukštą keptuvę ir užvirinkite. Paskui išimkite lauro lapą.

Uždenkite keptuvę dangčiu sumažinkite kaitrumą ir vis pavartydami šonkauliukus troškinkite 1 val. Žiūrėkite, kad neišgaruotų visas skystis, jei reikia įpilkite vandens. Patiekite šonkauliukus su daržovių salotomis.