Ingredientai
Balta žuvis be kaulų
600 g
Rūkyti lašiniai
40 g
Artišokų
200 g
Pienas
40 ml
Voveraičių
200 g
Špinatai
100 g
Dilgėlės
30 g
Česnako
1 skiltelė
Parmezano sūris
10 g
Alyvuogių aliejus
50 ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Velniažuvę apdėliokite plonomis lašinukų riekelėmis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 45 laipsnių orkaitėje maždaug 3 valandas.
Artišokus nuvalykite ir patroškinkite pieno - grietinėlės mišinyje, kol suminkštės. Tada suplakite plaktuvu iki piurė, pagardinkite citrinos sultimis ir druska.
Voveraites iškepkite svieste, pagardinkite druska.
Špinatus ir dilgėles trumpai apvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir suplakite plaktuvu. Pagardinkite druska ir citrinos sultimis.