Ingredientai
Makaronai
200 g
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Citrinų sultys
60 ml
Aliejaus
60 ml
Medus
1 šaukštas
Šviežių čiobrelių
2 šaukštelis
Persikų arba nektarinų
2 vnt.
Braškės
150 g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Išverdame makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Perpilame šaltu vandeniu ir paliekame nusausėti. Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
Kalakutienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis ir sudedame į keptuvę, kur kepame maždaug 4 minutes, kol apskrus iš visų pusių.
Dubenyje sumaišome smulkintus svogūnus, makaronus ir sudedame keptą kalakutieną. Sumaišome medų, likusį aliejų, citrinos sultis ir čiobrelius.
Padažą užpilame ant makaronų su kalakutiena. Dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms. Prieš patiekiant supjaustome nektarinus ar slyvas, braškes ir sumaišome kartu su kalakutiena bei makaronais.