Ingredientai
Dažnai kebabas asocijuojasi su greito maisto kultūra. Miestuose jie užvaldę naktinio gyvenimo kultūrą, o ir jų kainos paprastai nesikandžioja. Kita medalio pusė – stebuklingi kebabo padažai. Jų gausa ir įvairovė leidžia „nusukti“ mėsos ar kitų ingredientų kokybę. Tačiau nereikia savęs apgaudinėti – gerame kebabe kokybiška mėsa negali kainuoti mažiau nei turgaus lentynoje.
Gaminimo eiga
Bet neskubėkime teisti šio patiekalo! Naudojant kokybiškus produktus ir teisingai pagamintas kebabas išdidžiai žengia su kitais pasaulyje žinomais patiekalais: picomis, makaronais, sušiais ar kinų maistu. Be to, arabai didžiuojasi šiuo savo nacionaliniu patiekalu.
Taigi, kaip ir visur, svarbu kokius ingredientus ir kaip juos naudojame. Aš gi, siūlau jums patiems pasigaminti ir kebabo padažus, ir mėsą. Skonių gausa ir įvairovė stulbinanti! Atrasite visai kitą kebabo pusę, o gal net šį patiekalą įtrauksite ir į savo mėgstamiausių patiekalų sąrašą.
Rinkitės vištos kulšeles arba ketvirčius. Jų mėsa sultingesnė.
Mėsos marinavimas:
Tzatziki padažo gaminimas:
Nulupkite agurko luobelę ir sutarkuokite jį stambiąją tarkos dalimi. Užpilkite žiupsnį druskos, sumaišykite ir palikite 10 min. pastovėti, kad agurkas išleistų vandenį. Tada per marlę išspauskite skystį ir nusausintą agurką sumaišykite su jogurtu.
Į padažą išspauskite česnaką bei citrinos sultis. Supilkite maltus juoduosius pipirus, ½ šaukštelio smulkios druskos, bei smulkiai supjaustytus mėtos lapelius ir krapus (be stiebelių).
Adžika:
Kebabo gaminimas:
Jei mėsą kepate grilyje, suverkite ją ant sudrėkintų iešmelių ir iškepkite. Jei kepate keptuvėje, ant iešmelio suverkite jau iškepusius mėsos gabaliukus.
Trumpai paskrudinkite tortilijos blynus. Jie taps dar skanesni.
Kol mėsa kepa, smulkiau supjaustykite naudojamus žalumynus ir išdėliokite juos į lėkštes ant tortilijų. Pagardinkite tzatziki ir adžikos padažais ir uždėję iškepusios mėsos iešmelį patiekite ant stalo.
Skanaus!