Ingredientai
Avižiniai dribsniai
2.5 stiklinės
Kokoso drožlių
0.5 stiklinės
Saulėgrąžos
0.3 stiklinės
Maltų linų sėmenų
2 šaukštas
Žemės riešutų sviestas
0.8 stiklinės
Medus
0.8 stiklinės
Šokoladas papuošimui
100 g
Kokoso aliejaus
0.2 stiklinės
Vanilės ekstraktas
1 šaukštelis
Gaminimo eiga
1. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokoso drožles, šokolado drožles, saulėgrąžų sėklas, sėmenis ir druską.
2. Kitame dubenyje sumaišykite žemės riešutų sviestą, medų, pašildytą kokoso aliejų ir vanilę.
3. Sumaišykite masę su žemės riešutų sviestu ir avižinių dribsnių masę.
4. Gautą tešlą sukrėskite ant maistinės plėvelės, gerai suspausdami formuokite dešrą, suvyniokite ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą (arba šaldiklį).
5. Kai masė sustings, išimkite ir pjaustykite riekelėms.