Ingredientai
Žiediniai kopūstai
1 vnt.
Kiaušiniai
2 vnt.
Mocarelos sūris
40 g
Miltų
1 šaukštas
Kokoso aliejus kepimui
1 šaukštas
Porcijos: 2
Daržovių blynelius dažniausiai kepame iš moliūgų, cukinijos, kartais morkų. Šis receptas neįprastas, bet puikiai tinkantis kaip pietums, taip ir vakarienei.
Gaminimo eiga
Apvirti žiedinį kopūstą keletą minučių. Nukošti ir perdėti į dubenį. Sutrinti jį į košelę, bet turi likti smulkių gabaliukų. Į dubenį suberti tarkuotą sūrį, įmušti 2 kiaušinius, pagardinti prieskoniais. Į masę įmaišyti miltus. Įkaitinti keptuvėje kokosų aliejų ir kepti iš gautos masės suformuotus blynelius.
P.S. Speltos miltus galima keisti avižų sėlenomis arba kvietiniais pilno grūdo miltais.
Skanaus linki recepto autorė – Jurgita M.