Ingredientai
Vėsesnę dieną trinta pievagrybių sriuba – puiki paguoda. Nuostabaus skonio ir aromato suteikia džiovinti baravykai bei pakepta šoninė. Trintą pievagrybių sriubą patiekite dubenėliuose.
Gaminimo eiga
* Džovintus baravykus užpilti verdančiu vandeniu ir pamirkyti apie pusvalandį.
* Keptuvėje įkaitinti sviestą, suberti smulkintus česnakus ir svogūną. Šiems pakepus, suberti griežinėliais supjaustytus pievagrybius (saują grybų atidėti į šalį), kepti, kol grybai paleis savo sultis.
* Sudėti išmirkytus grybus. Dar pakepti 5 minutes.
* Į puodą supilti sultinį, vandenį, kuriame mirko baravykai ir sukrėti visą keptuvės turinį.
* Palikti virti ant silpnos ugnies 20 minučių.
* Išvirusią sriubą smulkiai sutrinti maisto trintuvu.
* Įmaišyti maskarponės sūrį, pipirus, čiobrelių lapus (kotelių nedėkite) bei druską pagal skonį.
* Keptuvėje pakaitinti aliejų, pakepiau likusius pievagrybius ir juostelėmis pjaustytą šoninę.
* Sriubą supilti į dubenėlius kartu su pievagrybiais ir kepta šonine.
Skanaus.
Receptu dalijasi skaitytoja Kristina.